Premier League Magasinet

BRIGHTON & HOVE ALBION

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

Med Rafael Benítez i Newcastle og David Wagner i Huddersfie­ld er to af de de tre oprykkere under ledelse af smarte udenlandsk­e managers, som Tony Pulis kaldte de udenlandsk­e managere i sidste saeson.

I Brighton er historien dog en anden. Fra slutningen af 2009 til 2014 kørte man også med udenlandsk­e managere i Gus Poyet, Oscar Garcia og Sami Hyypiä, men siden den 31. december 2014 har manageren heddet Chris Hughton.

Han endte med at blive manden, der styrede Brighton i Premier League efter 34 år vaek fra det bedste selskab. Det er ellers ikke mere end 20 år siden, at Brighton var taet på at ryge ud af ligasystem­et, da man med 53 mål havde scoret tre mål mere end Hereford United, der rykkede ned med samme pointantal. 20 år senere er Hereford i den syvendebed­ste raekke, mens Brighton er i Premier League. Små ting kan få stor effekt i fodbold.

Brighton har i flere omgange vaeret taet på oprykninge­n i dette årti, men det lykkedes endelig i sidste saeson. Med en 4-4-2 med en god portion britiske spillere i startopsti­llingen krydret med flair fra udenlandsk­e profiler som franske Anthony Knockaert.

Manager Chris Hughton var manden bag Newcastles oprykning i 2009/10, mens han også stillede sig i spidsen for Norwich, efter de havde sikret en billet til Premier League i 2011/12. Selvom han altså har erfaring med at stå i spidsen for et oprykkerho­ld, så bliver det anderledes i denne omgang. ”I forhold til sidst jeg var i Premier League, har der vaeret en dramatisk aendring, hvad angår niveauet på transfers og priserne. Isaer som en klub, der er ny på dette niveau, er det noget, vi må arbejde med og forsøge at vaenne os til,” sagde Hughton til Sky Sports i juli.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark