Premier League Magasinet

MANCHESTER UNITED

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

Dengang i 1990’erne, da Manchester United genetabler­ede sig som en af verdens største fodboldklu­bber, havde det nordengels­ke hold et kraftigt skandinavi­sk praeg. Peter Schmeichel var verdens bedste målmand, Ole Gunnar Solskjaer var verdens bedste joker, og Ronny Johnsen og Henning Berg spillede masser af kampe i midterfors­varet, mens Jesper Blomqvist i en kort periode også var en del af holdet og blandt andet startede inde i Champions League-finalen i 1999.

Siden fulgte en tid, hvor det var tyndt med skandinave­r. Henrik Larsson var forbi på en kort lejeaftale, Anders Lindegaard kaempede en i sidste ende forgaeves kamp om målmandspo­sten med David de Gea, og danske, svenske og norske teenagere var på akademiet uden at slå til, men nu er der igen ved at ske noget. I sidste saeson var Zlatan Ibrahimovi­c Manchester Uniteds største stjerne, og sommerens første megaindkøb var hans landsmand Victor Lindelöf.

For få år siden var der ikke meget, der tydede på, at stopperen var en spiller, der snart skulle handles for 260 millioner kroner. Nogle måneder inden sin 21 års fødselsdag havde han stadig kun spillet én ligakamp for Benfica, og han var ikke en del af den svenske U/21-trup, der skulle til EM i Tjekkiet. Men så blev Emil Krafth skadet og Lindelöf udtaget som hans erstatning, og afløseren endte med at blive valgt til Turneringe­ns Hold. I den efterfølge­nde saeson fik han sit gennembrud i Benfica, og siden er det kun gået én vej.

Den har nu ført ham til Old Trafford, hvor der er lagt op til, at han skal danne stopperduo med Eric Bailly. Og med sine bare 23 år kan Victor Lindelöf sikre et skandinavi­sk aftryk på Manchester United mange år fremover.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark