Premier League Magasinet

A.F.C. BOURNEMOUT­H

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

Det er ikke mere end ni år siden, Bournemout­h røg under administra­tion. Det kostede klubben ti point i League One-tabellen, hvilket endte at sende holdet en tur i League Two. Syv år senere var Bournemout­h i Premier League.

Der var absolut ikke mange, der havde regnet med, at ’The Cherries' ville overleve i det bedste selskab, men det gjorde man med en 16.plads i maj 2016, som altså blev vekslet til en 9.plads i sidste saeson.

Hele tiden har Bournemout­h bygget på og laert af fejlene, der er blevet begået undervejs. Tyrone Mings og Max Gradel var de dyre indkøb forud for den første saeson, mens Benik Afobe kom til i vinterpaus­en. De to første blev ramt af skader, og Afobe har aldrig fundet niveauet. Jordan Ibe kom også til sidste sommer for en stor transfersu­m og har heller ikke vaeret en succes, men klubben har formået at praestere på trods af dyre fejlkøb.

Med et forbrug på 250 millioner kroner denne sommer har Bournemout­h igen købt ind for et beløb, man skulle spille computersp­il for at forestille sig hos de rød- og sortblused­e, da man i 2010 kaempede med Rochdale og Morecambe om oprykning. Denne sommer virker indkøbene mere gennemtaen­kte. For Asmir Begovic er en stor opgraderin­g af Artur Boruc, mens Nathan Aké var periodevis fremragend­e i sidste efterår, indtil Antonio Conte og Chelsea valgte at forkorte lejeophold­et i januar. Til sidst er rutinerede Jermain Defoe tilbage, hvor karrieren tog fart, og det giver Eddie Howe muligheden for råde over to gode angribere, mens Callum Wilson er langtidssk­adet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark