Premier League Magasinet

LEICESTER CITY

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

Ingen forventede at Leicester skulle blive engelsk mester igen. End ikke at holdet for alvor skulle kaempe med om Champions League-pladser. Men nedrykning­skamp? Det var ikke meningen.

Sådan udviklede den seneste Leicester-saeson sig alligevel, for straks efter sommerpaus­en kaempede holdet med at score mål, og det tidligere så solide forsvar slog nu spraekker. Godt nok var N’golo Kanté rejst, men det var lykkedes at holde Jamie Vardy og Riyad Mahrez i klubben sammen med alle de øvrige stamspille­re.

En flot 4-2-sejr over Manchester City, kvartfinal­en i Champions League og den fine pointhøst efter traenerski­ftet viste, at Leicester ikke helt havde glemt, hvad der gjorde holdet til mester, men der var også en masse grimme nederlag, for eksempel 6-1 på hjemmebane mod Tottenham i naestsidst­e spillerund­e.

Så hvad skal vi naeste år forvente af holdet, som er så svaert at blive klog på? Anfører Wes Morgan er ikke skraemt af problemern­e i 2016-17 – han vil have mere succes.

”Jeg synes, at Leicester skal stille efter at blive en solidt, veletabler­et Premier League-klub, der kaemper om at komme i top otte og kaemper om at vinde pokalturne­ringer. Personligt har jeg aldrig oplevet en successaes­on i en cup. Der er ingen grund til, at vi ikke skulle kaempe med om de trofaeer, så målet bør vaere at få fingrene i mere sølvtøj,” sagde Morgan i juni til ESPN.

De seneste to saesoner i Leicester har vaeret nervepirre­nde, men af vidt forskellig­e årsager. En kedelig ottendepla­ds kan de nok godt leve med i denne omgang.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark