Premier League Magasinet

SWANSEA CITY

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

I de første saesoner var Swansea for mange indbegrebe­t af en velfungere­nde Premier League-klub. Waliserne rykkede direkte fra The Championsh­ip til midten af tabellen under først Brendan Rodgers og siden Michael Laudrup. Men den danske legende blev fyret, selvom man lå nummer 12 i midten af februar, og nogenlunde samme skaebne gik ud over klublegend­en Garry Monk i 2015/16. Året før havde han ført Swansea til en ottendepla­ds, men en 15. plads efter 15 kampe var ikke tilfredsst­ilende for Hew Jenkins, der i stedet hyrede Francesco Guidolin til at styre waliserne i mål.

Han blev fyret allerede i oktober 2016, mens afløseren Bob Bradley allerede var ude igen, inden 2016 var ovre. Swansea dansede med nedrykning, men engelske Paul Clement fik styret waliserne til overlevels­e og modtog en nominering til kåringen som årets manager for den praestatio­n.

Efter overlevels­en kom i hus understreg­ede bestyrelse­sformand Huw Jenkins vigtighede­n af, at Swansea holder fast på tropperne og ikke søger panikløsni­nger, der kan bringe klubben i fare.

”Jeg synes ikke, at truppen har brug for nogen overhaling. At gøre det, vil jeg altid synes, er en farlig idé,” forklarede Jenkins, da overlevels­en blev sikret.

Og Swansea har foreløbigt levet op til den udtalelse, for eneste naevnevaer­dige transfers er, at Jack Cork er taget til Burnley, mens Roqué Mesa er kommet fra Las Palmas. Fernando Llorente scorede 15 ligamål i sidste saeson, og den store baskers styrke i hovedspill­et og traefsikke­rhed bliver vigtigt for Swansea i bestraebel­serne på at overleve naeste saeson.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark