Premier League Magasinet

LIVERPOOL

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

Rygnumre har normalt stor symbolvaer­di i Liverpool. Isaer numrene ’7’ og ’9’ er blevet naermest mytiske med talismaner­ne Kevin Keegan, Kenny Dalglish og Luís Suárez som indehavere af 7-tallet, mens Ian Rush, Robbie Fowler og Fernando Torres scorede spandevis med mål iført 9-tallet. Steven Gerrard fik også løftet ’8’ op i de højere luftlag med de bedrifter, som den mangeårige kaptajn udrettede med det nummer på ryggen.

Men spørgsmåle­t er, om det betyder noget laengere? 8-tallet har ikke vaeret i brug, siden Gerrard sluttede af med at score og tabe 6-1 i Stoke, og 7-tallet sidder på ryggen af den meget anvendelig­e, men meget lidt glamourøse vikarvenst­reback James Milner, mens 9-tallet er falmet på ryggen af navne som Andy Carroll og Iago Aspas. To spillere som de fleste helst vil have slettet fra deres erindringe­r.

I alt har 9-tallet blot stået for 17 ligascorin­ger, siden Fernando Torres forlod klubben i januar 2011, men det skulle der meget gerne blive aendret på i naeste saeson, for her sidder det på ryggen af Roberto Firmino, der har vaeret Jürgen Klopps foretrukne mand i spidsen, siden tyskeren overtog Liverpool for knap to år siden.

Firmino har ledt linjen i Liverpools genpres og udført et utraetteli­gt stykke arbejde, men det har alligevel vaeret et ønske blandt mange Liverpool-fans, at der blev hentet en ny angriber. Formentlig fordi Firmino med 21 mål på to saesoner ikke har blandet sig i toppen af topscorerl­isterne, hvilket også skyldes, at han med 11 mål på 100 skud lå i den lavere ende af chanceudny­ttelsen blandt topholdene­s angribere.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark