Premier League Magasinet

BURNLEY

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY

For de mindre klubber i Premier League er 40 et magisk tal. Det er antallet af point, alle hold stiler efter i kampen for at undgå nedrykning, og det var lige praecis, hvad Burnley sidste saeson hentede som oprykker, hvilket resultered­e i en plads som nummer 16. Også Watford på 17.-pladsen høstede 40, mens nummer 18, Hull, rykkede ned med 34. Så Burnley fik, hvad de kom efter, endnu en saeson i den bedste raekke, men gevinsten kom i land på speciel facon.

For på hjemmebane er Sean Dyches mandskab et af Premier Leagues bedste. De 33 point på Turf Moor kunne kun top 7-holdene samt Leicester gøre bedre på deres hjemmebane­r, men ude hentede oprykkerne kun syv point. Kun Hulls seks udebanepoi­nt var vaerre.

”Jeg har mistet stykker af min hovedbund af at klø mig i hovedet i undren over, hvorfor vi ikke har vundet på udebane. Vi har vaeret gode nok til at gøre det. Men på den anden side har vi vist fremragend­e ting på hjemmebane, og fansene, der har saesonkort, får i hvert fald noget for pengene,” sagde Sean Dyche i foråret.

Saesonen igennem formåede kun storklubbe­rne Arsenal, Manchester City, Tottenham og Manchester United samt Swansea og West Ham at vinde på Turf Moor. Til gengaeld var Stoke det eneste hold, Burnley slog ude.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark