Premier League Magasinet

EVERTON

- TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD

Et eller andet sted sidder David Moyes formentlig og aergrer sig over, at det Everton, vi har set på transferma­rkedet i løbet af sommeren, ikke var det Everton, han stod i spidsen for.

Det var et Everton, der havde stor succes, hvis man ser på de økonomiske muskler, klubben havde. Muskler der er blevet langt større, siden iranske Farhad Moshiri overtog 49,9 procent af aktierne i klubben, ansatte Leicester-scouten Steve Walsh som spejder og Ronald Koeman som manager.

Bankbogen for denne sommer er ganske vist gået i plus igen efter megasalget af Romelu Lukaku til Manchester United. Før det salg så man Everton ruste sig til fremtiden ved dyre indkøb af spaendende unge englaender­e som Michael Keane og Jordan Pickford, mens der også er masser af fremtid i Davy Klaassen og Sandro Ramírez. At Everton har købt 20-årige Henry Onyekuru for 60 millioner og udlejet ham igen var heller ikke noget, der var sket i Moyes’ tid.

I et enkelt tilfaelde hopper kaeden dog lidt af i Evertons transferst­rategi. Wayne Rooney er kommet tilbage 13 år efter, han forlod klubben, og der er mange spørgsmål omkring den 31-årige Manchester United-legende. Er han god nok? Er han stadig sulten efter mere? Og kan han tilpasse sig Ronald Koemans strikse disciplin?

Rooney har selvfølgel­ig allerede spillet under Sir Alex Ferguson og José Mourinho, men i Everton er han nu igen det største navn i klubben, og det betyder formentlig, at der er visse forventnin­ger, som han skal leve op til, hvilket er svaert at forestille sig efter to svage saesoner fra englaender­ens fødder. Kan Rooney omvendt finde sin plads på holdet, har de unge spillere en vigtig foregangsf­igur.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark