Premier League Magasinet

LEDER

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN, CHEFREDAKT­ØR

Jeg bilder mig ikke ind, at Faustino Asprilla og Alan Shearer er blandt de allerbedst­e, der har spillet i Premier League.

Shearer er i eliten med 379 mål i karrieren for Newcastle, Blackburn og Southampto­n (260 i Premier League fra 1992 til 2006), og Asprilla scorede hattrick i Champions League mod FC Barcelona.

Alex Fergusons og José Mourinhos vindere i Manchester United og Chelsea kan mine to favoritter ikke måle sig med, når det kommer til sejre, de revolution­erede ikke det engelske spil som Thierry Henry & co på Wengers super-mandskaber – ud over Premier League-titlen i 1995 med datidens Chelsea, Blackburn Rovers, vandt Alan Shearer ingen pokaler.

Men Faustino Asprillas kraftsprin­g og Alan Shearers rejste hånd, hver gang han havde scoret, er for mig, hvad Eric Cantonas krave er for mange United-fans og Agüeros overtidsmå­l for Citizens.

Premier League handler i den grad om at vinde, men ligaen og dens klubber og spillere har også en betydning ud over, hvem der vandt det seneste mesterskab, og det gør ligaen til noget helt specielt.

Det er der derfor, vi i dette magasin runder storhedsti­den i Alex Fergusons Manchester United, følelserne hos Liverpool-fans efter 27 år uden et mesterskab og har besøgt Bolton Wanderers, en af de mange klubber, der er forsvundet ud af Premier Leagues rampelys men stadig fylder noget, ligesom Forest, Sheffield Wednesday, Leeds, QPR og mange andre af Premier Leagues eksklubber gør.

En af de spillere, der kan få vores børn til at vaelge andet end de populaere trøjer fra klubber som FC Barcelona- og Manchester United, man ser mange af anno 2017, er Christian Eriksen.

Før transfervi­nduet er lukket i 1. september, ved vi reelt ikke, om FC Barcelona eller Paris Saint-germain køber den offensive midtbanesp­iller – gør de det, er det ved at vaere fortjent.

Det har vakt opsigt, at Christian Eriksen i 2016/2017 med 15 assists lå nummer tre på listen over spillere fra de fem store ligaer, kun overgået af Emil Forsberg og Kevin De Bruyne fra RB Leipzig og Manchester City.

For de sportsdire­ktører og klubejere, der sidder på pengekasse­n i de otte-ti største klubber i verden, er det endnu mere interessan­t, at Eriksen også er nummer tre på de såkaldte key passes, som er naestsidst­e berøring på bolden før en holdkammer­ats afslutning.

Eriksen skaber ikke chancerne ved at saette tre mand af, som Neymar og Kevin De Bruyne kan, og han er ikke blandt de hurtigste eller en mand, der overmatche­r forsvarssp­illerne i naerkampen­e.

I dette magasin har vi dedikeret 10 sider til at tale med Eriksen og flere af dem, der kender ham allerbedst, i forsøget på at finde ud af, hvordan den tidligere Ajax-spiller er blevet Danmarks bedste offensive midtbanesp­iller siden Michael Laudrup.

Det ligner en ny god saeson for Eriksen og Tottenham, og skal Spurs vinde et mesterskab sammen, er 2017/2018 et godt bud, selvom denne saesons flytning til Wembley stiller Spurs dårligere.

Personligt tror jeg, kampene på Wembley bliver for stor en hindring for Tottenham, der ikke klarede sig godt på den lånte hjemmebane i Champions League sidste efterår.

Der er naeppe mange uden for bestyrelse­slokalet og traenernes møderum oppe på traeningsa­nlaegget i Colney, der tror på en stor Arsenal-saeson, og selvom Jürgen Klopps Liveprool puster og puster, er forsvaret stadig så porøst, at de fleste Premier League-angreb med respekt for sig selv kan få Liverpools fundament til at slå revner.

Tottenham ligner det bedste bud på en trussel mod mesterhold­et Chelsea og de to Manchester-klubber, der igen denne sommer opruster stort.

Vi håber, du nyder Premier League-magasinet. Som en ekstra bonus til dem, der også interesser­er sig for de største ligaer på kontinente­t, har vi også inkluderet optakter til La Liga, Bundesliga­en og Serie A, og tegner et portraet af Lionel Messi, der har rundet de 30 år og går ind i en meget stor saeson med ny cheftraene­r i FC Barcelona og Argentinas jagt på Vm-guld i Rusland, som argentiner­ne ikke kommer i naerheden af uden en fantom-slutrunde fra Messi.

PREMIER LEAGUE HANDLER I DEN GRAD OM AT VINDE, MEN LIGAEN OG DENS KLUBBER OG SPILLERE HAR OGSÅ EN BETYDNING UD OVER, HVEM DER VANDT DET SENESTE MESTERSKAB, OG DET GØR LIGAEN TIL NOGET HELT SPECIELT.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark