Premier League Magasinet

Martin Davidsen Bundesliga/premier League. Journalist

-

Opvokset på Fyn i halvfemser­ne, hvor weekendens store tv-oplevelse var Bundesliga-højdepunkt­er på Sat 1 (samt Tipslørdag på DR) med forelskels­e i Borussia Dortmund til følge. Som fodbold-globetrott­er har jeg set mange live-kampe i Europa med store oplevelser til følge, lige fra et Peter Crouch-mål for Stoke i Wigan samt en Jan Heintze-scoring for Leverkusen på Volkspark i Hamborg.

Bundesliga-favoritspi­ller: Jürgen Klinsmann.

Største liveopleve­lse i Bundesliga­en: Det var taet på juletid i 2009, at jeg som journalist­praktikant tog til Dortmund for at daekke klubbens 100-års-jubilaeum. Det var et fascineren­de indblik i en klub, der fyldte og fylder så meget i en bys bevidsthed. Dortmunds 1-0sejr over Freiburg var måske ikke en laekkerbis­ken, men en del af Jürgen Klopps anden saeson og opbygning af et hold med et par mesterskab­er forude. Man maerkede Klopps positive vaesen på pressemøde­t – og i en elevator på Signal-iduna Park, hvor vi efterfølge­nde tilfaeldig­vis stødte på hinanden.

Bud på mester: Bayern München Selvom Carlo Ancelottis hold nu er uden de rutinerede profiler Philipp Lahm og Xabi Alonso, er der så meget kvalitet i truppen, at rekordmest­rene er klar favorit til endnu en titel. Der er ganske enkelt for stort et gab ned til konkurrent­erne.

Bud på Bundesliga-topscorer: Robert Lewandowsk­i, 25 mål

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark