Tour de France Magasinet

THOMAS VOECKLER

-

STJERNEN

I 2011 havde Voeckler fået opbygget et forspring til de normale klassement­sryttere på 9. etape, hvor han kom til mål med Luis Leon Sanchez og Sandy Casar. Og først på 19. etape til Alpe d’huez måtte den evigt gestikuler­ende franskmand slippe trøjen. I alt fire etapesejre, 10 dage i den gule trøje og en bjergtrøje er det blevet til i Tour-sammenhæng for Thomas Voeckler, som fylder 38 år den 22. juni og stopper sin karriere efter dette års Tour de France. Voeckler har været med næsten helt fra starten på det mandskab, som nu hedder Direct Energie. Han fik således debut som stagiaire tilbage i efteråret 2000, hvor sponsoren hed Bonjour.

SPRINTEREN

Bryan Coquard mangler stadig en Tour-etapesejr, men han var tæt på sidste år, hvor han på 3. etape kun blev overgået af Cavendish og Greipel, og dagen efter måtte se sig slået af Marcel Kittel.

VIGTIGSTE HJÆLPERYTT­ER

26-årige Angelo Tulik er Bryan Coquards lead-out man i massespurt­erne. De to har kørt stort set samme program hele foråret.

JOKEREN

24-årige Lilian Calmejane vandt en etape i Vueltaen sidste år og får efter planen sin Tour-debut i år. Har kørt flotte klassement­splacering­er hjem i de mindre, ugelange etapeløb.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark