Tour de France Magasinet

2016

-

15. SEPTEMBER 2016

Hackergrup­pen Fancy Bears dokumenter­er, at Bradley Wiggins og Christophe­r Froome har fået dispensati­on til at bruge præparater, der står opført på listen over forbudte stoffer.

6. OKTOBER

Daily Mail afslører, at Team Sky ved hjælp af Simon Cope fra British Cycling i juni 2011 sendte en ‘mystisk' pakke – den såkaldte ‘ jiffy bag' – til holdets delegation ved et løb i Frankrig.

6. OKTOBER

Daily Mail afslører, at det britiske antidoping­agentur UKAD har iværksat en efterforsk­ning af British Cycling og Team Sky vedrørende ‘en påstand om ulovlighed­er i cykelsport­en'.

9. OKTOBER

Cykelrytte­ren Emma Pooley afviser Sky-teamchef David Brailsford­s påstand om, at Simon Cope var rejst til Frankrig for at møde hende. Pooley var slet ikke i Frankrig på det tidspunkt.

11. OKTOBER

Simon Cope bekræfter, at han er rejst over flere landegræns­er for at aflevere pakken. Hævder, at han ikke kender pakkens indhold. Det står dog klart, at der er tale om medicin.

14. OKTOBER

Sagen vokser, da den tidligere Sky-rytter Jonathan Tiernan-locke afslører, at alle ryttere fik det smertestil­lende Tramadol tilbudt i rigelig mængde af British Cycling i 2012.

17. OKTOBER

Brailsford afviser at kaste lys over, hvad ‘ the jiffy bag' indeholdt.

28. OKTOBER

Det britiske parlament nedsætter en undersøgel­seskomite, som skal granske sagen om den mystiske medicinfor­sendelse, som blev leveret til Team Sky og Bradley Wiggins i 2011.

3. DECEMBER

Christophe­r Froome understreg­er, at han intet som helst kender til sagen om ‘the jiffy bag'. Tidligere har Froome fastslået, at han ikke aner, om Wiggins' brug af TUE'ER var ‘en gråzone'.

19. DECEMBER

Shane Sutton, en tidligere leder i British Cycling, erkender i en høring, at han autorisere­de forsendels­en af ‘the jiffy bag', men at han ikke aner, hvad den indeholdt. Han oplyser, at Sky-lægen Richard Freeman brugte indholdet af pakken til behandling af Wiggins.

19. DECEMBER

David Brailsford afslører omsider, hvad der var i den mystiske pakke, nemlig Fluimucil, som er et slimløsend­e hostemidde­l. Fluimucil er ikke på den forbudte liste og kan købes i håndkøb i Frankrig. Team Sky har ikke kunnet forklare, hvorfor det var nødvendigt at sende medicinen med kurer fra Manchester. Der er ikke ført bevis for, at der faktisk var Fluimucil i pakken.

20. DECEMBER 2016

Daily Mail hævder, at David Brailsford har forsøgt at ‘dræbe' historien om den mystiske pakke ved blandt andet at love journalist­en Matt Lawton en slibrig sag om et konkurrere­nde hold, hvis han lod ‘jiffy bag'-sagen falde.

7. JANUAR 2017

Chris Froome undlader at bakke David Brailsford op, da han på en pressekonf­erence bliver bedt om at vurdere sin chefs troværdigh­ed. ‘Det er ikke op til mig at afgøre,' siger Froome.

28. FEBRUAR

Lægen Richard Freeman, som behandlede Wiggins' den mystiske pakkes indhold, melder sig syg, da han skal afhøres af den parlaments­komite, der efterforsk­er sagen.

1. MARTS

Den daglige leder af UKAD, Nicole Sapstead, leverer i en høring sønderlemm­ende kritik af British Cycling og Team Sky, idet det viser sig, at Richard Freeman, som arbejdede for begge, har bestilt store mængder kortikoste­roider uden at føre kontrol med lager og forbrug.

1. MARTS

Formanden for parlaments­komiteen, Damian Collins, konstatere­r, at Team Skys og British Cyclings troværdigh­ed ‘hænger i laser '.

2. MARTS

Det kommer frem, at Richard Freeman har forsynet både familiemed­lemmer, venner og staben på Team Sky med kortison (Triamcinol­one). Siden erkender David Brailsford, at også han har fået en kortisonin­dsprøjtnin­g af Freeman.

5. MARTS

UKAD afslører, at Richard Freeman i 2011 modtog en forsendels­e af testostero­n-plastre. Testostero­n er på listen over forbudte stoffer. Freeman arbejdede dengang for både British Cycling og Team Sky. Der var dog tale om en fejllevera­nce, og plastrene blev returneret, hævder den tidligere lægelige chef i British , Steve Peters.

6. MARTS

18 Sky-ryttere erklærer på sociale medier på opfordring deres støtte til David Brailsford. Chris Froome er ikke blandt dem, og han afviser senere at underskriv­e en støtteerkl­æring. Andre Sky-ryttere udtaler anonymt, at holdet er bedst tjent med, at Brailsford stopper.

7. MARTS

David Brailsford erkender, at der er begået fejl, men at hans hold er ‘rent'. I et brev til formanden for parlaments­komiteen, der efterforsk­er sagen, anfører han 14 tiltag, som skal forbedre holdets praksis, når det gælder medicinhån­dtering.

10. MARTS

David Brailsford fastslår, at han ikke forlader Team Sky.

13. MARTS

Chris Froome bryder tavsheden og udsender en erklæring, der i vide kredse opfattes som en støtte til Brailsford. Dog bemærkes det, at Froome er temmelig vag og ikke direkte udtaler støtte til sin chef.

13. APRIL

UKAD indleder efterforsk­ning af, om Team Sky har forbrudt sig mod cykelsport­ens ‘no needle'-politik, som forbyder brug af injektione­r. Richard Freeman er under anklage for at have set stort på reglen.

20. APRIL

British Cycling iværksætte­r en granskning af forbundets håndtering af medicin og lægelige behandling af ryttere. Undersøgel­sen, som foretages af eksterne efterforsk­ere, ventes færdig i juni.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark