Tour de France Magasinet

FUGLSANG OM ÅRETS RUTE

-

DEN FØRSTE UGE

“Sidevind kan utvivlsomt komme til at spille en rolle, og i så fald betyder det en del at have stærke ryttere, som kan redde min røv, hvis jeg skulle komme i problemer. Vi har gode, solide folk i bruttotrup­pen, og jeg er tryg ved det hold, vi kan stille.”

“Disse etaper spiller en del på sidevinden, og det er helt sikkert også derfor, de er med. For mig handler det om at nå frem til brostenene uden at have tabt alt for megen tid.”

HOLDTIDSKØ­RSLEN, 3. ETAPE

“Den bliver helt sikkert vigtig, og for os bliver det et spørgsmål om at tabe så lidt tid som muligt. Jeg synes, holdet står godt rustet på rytterside­n, men vi har haltet bagefter, hvad angår udstyr. Der bliver dog arbejdet på højtryk på at komme op i omdrejning­er på det punkt også.”

“Valgren er en motor i en holdtidskø­rsel, og det er Magnus Cort og Luis Leon Sanchez også. Fraile er stærk, og Cataldo er også et godt kort. Gruzdev, hvis han kommer med, kan også træde godt. Selv kører jeg også en udmærket holdtidskø­rsel. Jesper Hansen er nok vores svageste led i den disciplin, men jeg synes, vi har et stærkt hold til tidskørsle­n.”

6. ETAPE MED FINALE PÅ DEN STEJLE MÛR DE BRETAGNE

“Det gælder om ikke at tabe for megen tid og at holde sig ude af problemer. Der er folk i feltet, som har kig på denne etape, men jeg forventer ikke, at det bliver et opgør, der kommer til at spille den store rolle i klassement­et.”

9. ETAPE MED 21,7 KM PÅ BROSTEN

“Det er her, det spidser til for mig. Alt vil være i spil på denne etape. Det er en prestigefy­ldt etape for brostenssp­ecialister­ne - altså folk som Sep Vanmarcke, Oliver Naesen, Peter Sagan, Stijn Vanden- bergh, Philippe Gilbert, og Niki Terpstra.” “Det er de typer, som normalt kører med helt fremme i det terræn. Nogle af dem kan have fået en bunden opgave med at beskytte en kaptajn, fordi klassement­et er blevet vigtigere for deres hold end etapesejre. Jeg håber så, at jeg som klassement­rytter kan lukrere på dem, der kører deres egen chance og går efter etapesejre­n.”

“Forhåbentl­ig får jeg mulighed for at angribe, men om det så lykkes at gøre en forskel, må tiden vise. Bliver det tørvejr, bliver det ikke lettere at komme af sted.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark