Fiji Sun

Nuitaki me galala na lewenikoro ena kumuni lavo

- MAIKA BOLATIKI Feedback: maikab@fijisun.com.fj

Sa nodratou ituvatuva na lewe ni komiti ni Navuso Village Trust mera vakagalala­taki na lewenikoro ena soli lavo kina veisoqosoq­o me vaka na lotu, vuli kei na veivakator­ocaketaki. Na ituvatuva qo e tukuna na jemeni ni komiti, o Uraia Tutini,ni sa dodonu mera vakila na lewenikoro ena tolu se vana yabaki ka tu mai. Na inaki levu ni tuvatuva oqo mera sa qarava ga vakatabaki­dua na itubutubu ni nodra matavuvale. Na veisoli lavaki se kena qarai na ilavo e tukuna me sa nodratou vakatabaki­dua na Navuso VillageTru­st.

Na komiti e sa tekivu vaqara ilavo mai ena tolu na yabaki sa oti.

E na ka 22 ni siga ni vula o Tiseba e a qaravi kina e dua na soqo ni kumuni lavo, ena koro vakaturaga o Navuso ka tukuna o Tutini nira soli kina vakamataqa­li.

Na soqo oqo eratou cicivaka na komiti ni veivakator­ocaketaki ni koro ka liutaka tiko o Josua Saumaiwai III. Era lewe 20 na lewe ni komiti ka lewe lima mai na veimataqal­i –Matanikutu, Naivisere, Matasau, Rokotarota­ro, Korowaiwai kei Naisaki. Na nodra soli na vasu e $12,161. E a qai tubera e dua na kamunaga kivei ira o Waisea Sewabu mera vakavinavi­nakataki ena nodra cau ki na veivakator­ocaketaki me baleta na koro. Na ilavo kece e kumuni e tukuna o Tutini ena vakacurumi kina tobu ni lavo ni veivuke.E gadreva o Tutini me veika kece vakailavo ni koro me ratou sa qarava vakatabaki­dua.

Mei kuri ni qarai ni lavo sa tiko eso na kabani – ThreeY Investment Ltd ka qarava vakatabaki­dua na Land Investment and Transport ni koro.

E tukuna o Tutini ni sa doodnu me ciqomi na veisau e sa yaco tiko mai ka ratou sa tu vakarau mera vukei na lewenikoro.

Na itosotoso vou era sa tekivutaka na lewenikoro vakaturaga o Navuso e Naitasiri, e tukuna o Tutini ni rawa mera vakamurimu­ria na veikoro tale eso ena noda vanua kevaka era vinakata.

 ??  ?? Na jemeni ni Navuso Village Trust o Uraia Tutini.
Na jemeni ni Navuso Village Trust o Uraia Tutini.

Newspapers in English

Newspapers from Fiji