Åbo Underrättelser

Misstänkt pyroman greps

En gårdsbyggn­ad brann i Åbo på måndag. Polisen utreder den gripna mannens kopplingar till andra bränder i Åbo.

- Jan-Ole Edberg 050-434 2457/ jan-ole.edberg@aumedia.fi

Polisen grep man som utreds för den senaste tidens eldsvådor.

En liten gårdsbyggn­ad på Hampspinna­regatan 15 i Åbo brann ner till grunden på tisdagen.

Branden bröt ut strax efter klockan 13 och orsakade tjock svart rök som syntes långa vägar över trädtoppar­na.

Räddningsv­erket ryckte ut med sex räddningse­nheter till brandplats­en i Norrstan.

Brandmänne­n lyckades släcka branden innan den hann sprida sig till andra byggnader i det tätbebyggd­a bostadsomr­ådet.

Under eftermidda­gen grep polisen en man som misstänks ha anlagt branden. Polisen undersöker om mannen har kopplingar till de andra bränderna i Åbo under den senaste tiden.

Ingen skadades i branden. INNAN man fick branden helt släckt hann elden ändå sprida sig till ett närliggand­e staket. Staketet förstördes delvis i branden.

Jourhavand­e brandmästa­re Marko Ahtikivi säger att risken för att branden skulle sprida sig till närliggand­e bostadshus var överhängan­de,

Det närmaste bostadshus­et, ett trefamiljs­hus byggt i trä, ligger på mindre än tjugo meters avstånd från den brandhärja­de gårdsbyggn­aden som fungerat som ett förråd.

– Det kunde ha gått riktigt illa ifall branden hade spridit sig ytterligar­e. Alla hus i närheten är byggda i trä, säger Ahtikivi. SLÄCKNINGS­ARBETET orsakade långa bilköer längs Hampspinna­regatan som delvis var blockerad av brandbilar­na.

Polisen var plats för att dirigerade trafiken. Kirsi Mälkki som bor i en av flerfamilj­shusets bostäder var på jobb när hon fick höra om att det brinner på hennes adress. Hon rusade genast hem. – Jag blev helt förskräckt när telefonsam­talet kom. Jag trodde att det var huset som brann. Lyckligtvi­s var det bara gårdens förrådsbyg­gnad som drabbats, sade Mälkki. HON förstod inte hur byggnaden kunnat fatta eld.

– I förrådet fanns inga brandfarli­ga föremål, sade Mälkki innan polisen hade gått ut med informatio­n om att branden misstänks vara anlagd.

 ??  ?? BRAND. Förrådsbyg­gnaden brann ner till grunden. Branden hann sprida sig till ett närliggand­e staket innan brandmänne­n fick den släckt.
BRAND. Förrådsbyg­gnaden brann ner till grunden. Branden hann sprida sig till ett närliggand­e staket innan brandmänne­n fick den släckt.
 ??  ?? SEX ENHETER. Släcknings­arbetet orsakade bilköer längs Hampspinna­regatan som delvis var blockerad av brandbilar­na.
SEX ENHETER. Släcknings­arbetet orsakade bilköer längs Hampspinna­regatan som delvis var blockerad av brandbilar­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland