Åbo Underrättelser

FC Boda besegrade ÅIFK

- Johan Skogman nyheter@aumedia.fi

FOTBOLL. FC Boda tog på fredagen full pott mot ÅIFK på Impivaaras våta gräsplan. Slutresult­atet skrevs 2–0. Målgörare var Sebastian Westerholm och Jimmy Röblom.

– Jag är väldigt nöjd att vi hittade tillbaka till vårt spel och stod för en enorm kämpainsat­s. Alla på planen är värda en eloge, säger Bodatränar­en John Byman.

ÅIFK:s lots Akusti Salonen säger att Bodas enklare spel passar dåligt för ÅIFK.

– Jag måste säga att jag idag beundrade Bodaspelar­nas attityd och vilja att spela simpelt. Själv försöker vi för ofta på lite för mycket finesser, säger Salonen. TENNIS. ÅLK:s storsatsni­ng, proffsturn­eringen Admares Open, kunde inte ha fått en bättre start. Av fyra inhemska spelare i elden på måndag var det tre som gick vidare till andra omgången.

Det var bara Ville-Petteri Ahti som fick stryk. Ahti som visat fina takter på sistone togs ordentligt ner på marken av svensken Linus Frost som tog en komfortabe­l seger med 6–0,6–1. Alex Hedman visade goda takter i kvalet och fortsatte sin övertygand­e baslinje spel också på måndagen. Högre rankade amerikanen Sameer Kumar kunde inte matcha Hedmans tunga forehands utan finländare­n gick enkelt vidare med klara 6–0,6–2. TUFFARE blev det däremot för både Patrik Kaukovalta och Aaro Pöllänen, som båda var direktkval­ificerade i turneringe­n. Kaukovalta mötte svensken Christoffe­r Solberg, som dominerade första set och tog det 6–3, Kaukovalta förbättrad­e sitt spel ju längre matchen led och då servarna började sitta allt bättre fick han också mer självförtr­oende och kun- de ta andra set 6–3 och späda på med 6–2 i det tredje.

Aaro Pöllänen mötte dansken Maxim Landa och inledde övertygand­e med setseger 6–2 i andra räckte det med ett servegenom­brott för dansken och setet skrev 6–4. I tredje set var det igen Pöllänen som kunde styra spelet och också han tog sig till andra omgången efter 6–3 i det tredje. MATCHERNA fortsätter på tisdagen med lokala förmågorna Denis Kazistov (ÅLK) och Leevi Säätelä (TVS) i elden. På tisdagen inleder också toppseedad­e fransmanne­n Axel Michon (ATP 296) sitt jobb då han möter esten Kristoffer Siimar, som fått wild card av arrangören.

Estlands Vladimir Ivanov (ATP 407) är seedad tvåa och han möter ryssen Vladimir Polyakov.

Också dubbeln inleddes med blåvit seger då den helfinska matchen mellan Verneri Tuomi i par med VillePette­ri Ahti mötte Leevi Säätelä och Eero Antonen.

Tuomi och Ahti var bättre med 6–4,6–3.

Matcherna på Aktia Arena inleds klockan 10 i dag.

 ??  ?? TENNIS. Alex Hedman utklassade sin amerikansk­e motståndar­e i Admares inledninge­n.
TENNIS. Alex Hedman utklassade sin amerikansk­e motståndar­e i Admares inledninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland