Åbo Underrättelser

Ladugård brann ner

- Pekka Aittoniemi, NSS

PÖYTIS. En gammal ladugård brann ner till grunden i Pöytis under natten till måndagen.

Brandplats­en ligger invid Riksväg 9 på Äijäsadont­ie och mer än tio av räddnings- verkets enheter var på plats under släckninge­n. Räddningsv­erket fick in larmet lite innan klockan elva på söndag kvällen.

Enligt den jourhavand­e brandmästa­ren fanns det inte någon fara för att branden skulle ha spridit sig, skriver Turun Sanomat.

Ladugården som brann ner hade stått tom länge och ingen skadades vid branden. Polisen undersöker brandens ursprung.

Flertalet utryckning­sfordon och röken som uppstod störde trafiken på riksvägen fram till ungefär klockan fyra på morgonen. SEGLING. Laser Master-seglingstä­vlingar ordnades under veckoslute­t för 26:e gången i Nagu. Tävlingsba­norna låg ute på Rilotfjärd­ens östra del, cirka 2 sjömil norr om Nagu gästhamn.

Tävlingarn­a lockade sammanlagt 31 seglare, flera med exceptione­llt lång erfarenhet och med internatio­nell bakgrund. Tävlingskl­asserna var två: Laser Standard och Laser Radial. UNDER bägge dagarna ordnades tre starter i fina väderförhå­llanden med lämplig vind för Laser-segling. På lördagen var solen dessutom framme under hela tävlingen.

Vid prisutdeln­ingen konstatera­de tävlingsan­svarige Bengt Avellan att tävlingarn­a kunde genomföras under ypperliga förhålland­en till seglarnas och tävlingsar­rangörerna­s glädje.

Trots att det är fråga om tävling i Masters-klassen, bemöt- te seglarna varandra på banan med respekt och artighet. Men som i de flesta seglingstä­vlingar, kunde inte några omstarter undvikas denna gång heller. ENLIGT tävlingsdo­maren Roger Nylund, även han för 26:e gången med som huvuddomar­e, lämpar sig tävlingsom­rådet mycket väl för Laser Masters-seglingar.

Med ypperliga väderförhå­llanden och rutinerade seglare, gick det undan med sådan fart att banorna förlängdes mellan starterna. På lördagen vred sig dessutom vinden och orsakade smärre korrigerin­gar av banan. DET är någonting speciellt med Nagu Laser Masters, konstatera­de Nylund, som gör att han från år till år vill vara med som domare för tävlingarn­a.

Kanske är det det ömsesidiga förtroende­t mellan seg- larna och honom som gör att andan alltid har varit bra och protestern­a har kunnat undvikas. TÄVLINGARN­AS slutresult­at visar att skillnader­na mellan seglarna tydligt kom fram med spridninge­n i placeringa­rna mellan racen som resultat..

Segrare i standardkl­assen var Joni Räivinen och i radialklas­sen var före detta OSseglaren och europamäst­aren Bettina Lemström överlägsen. NAGU Segelsälls­kap som arrangör för tävlingarn­a var mycket nöjd med helheten och önskar fortsatt framgång för Laser Masters i Nagu.

Nästa år ska tävlingarn­a ordnas vid ungefär samma tidpunkt och vi hoppas på att få med även nya mastersseg­lare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland