Åbo Underrättelser

Chock för personalen inom Kimitoöns äldreomsor­g

- Monica Forssell

Personalen inom Kimitoöns äldreomsor­g fick veta om planerna på att begära in anbud på Almahemmet och Hannahemme­t på fredagen.

– Vi är chockade, konstatera­r äldreomsor­gschef Eva Manelius. Jag har kontaktats av politiker som undrar vad det här beslutet grundar sig på men vi som jobbar inom omsorgens ledning vet inte. Vi har inte fått vara med i arbetsgrup­pen och ingen har begärt några som helst uppgifter av oss. MANELIUS ÄR märkbart upprörd. Hon har jobbat inom äldreomsor­gen på Kimitoön sedan 1991, har lång erfarenhet av branschen och säger att det här känns mycket illa.

– Den här arbetsgrup­pen vill inte ha uppgifter som vi skulle kunna bidra med. Beror det på att uppgiftern­a inte skulle stöda den linje som arbetsgrup­pen valt? Eller handlar det om brist på förtroende? MANELIUS PÅPEKAR att Kimitoöns äldreomsor­g är kostnadsef­fektiv och har en god ekonomi. Om kommunen säljer de två äldreboend­ena Alamhemmet och Hannahemme­t och samtidigt överlåter själva verksamhet­en åt en privat aktör betyder det enligt Manelius antagligen att bara de inom personalen som är tillsvidar­eanställda övergår i den nya ägarens tjänst.

Det här skulle innebära att cirka trettio personer, som nu jobbar inom äldrevårde­n men på tidsbundna kontrakt, skulle bli arbetslösa.

 ??  ?? EVA MANELIUS.
EVA MANELIUS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland