Åbo Underrättelser

Anni Lindroos knep brons i ungdoms-FM

– Medaljen kom som en överraskni­ng, årets mål har varit att en gång bli bland de fem bästa.

-

SKIDÅKNING. Pargas IF:s Anni Lindroos stod för en fin insats i ungdoms-FM som avslutades på söndagen i Tammerfors med masstart och långa sträckor i klassisk teknik.

En bronsmedal­j på 15 km i D17 blev belöningen. FM-medaljen var den första för Anni som länge hört till landets 10 bästa i sin åldersklas­s.

– Medaljen kom som en överraskni­ng, säger Anni Lindroos. Jag hade siktat in mig på att behålla min tionde plats från lördagen, 10 kilometer med fristil och intervalls­tart, men medger att årets mål har varit att en gång bli bland de fem bästa.

–Segraren Siiri Kaijansink­ko från Villmanstr­and och tvåan Sara Niittyviit­a från Kouvola åkte sina egna vägar från starten. Vi var fem åkare som åkte i en klunga. Men jag gled ifrån de övriga i utförsback­en in till sista varvningen och det blev samtidigt mitt ryck, fortsätter Anni. FSSvallnin­gsteam hade lyckats bra med mina skidor denna gång. På frågan om hur medaljen skall firas säger hon att det blir läxläsning inför morgondage­ns skola i Vörå idrottsgym­nasium. ANNIVAR enda PIF-deltagare på lördagen och söndagen i FM. På lördagseft­ermiddagen skidades det också om finska skolmäster­skapen (KLL) i klasserna 13–16 med masstart och långa sträckor med fri stil.

Där fanns många av Piffens skidare, som represente­rade sina egna skolor. Bäst klarade sig Malms skolas sjätteklas­sister. Andrea Nyberg var denna gång starkast och nådde en fin 9:e plats medan Matilda Åberg och Emilia Johansson hade en hård kamp om 14:e och 15:e platsen. Matilda var tre tiondelar före i mål. Emma Vahtola var 50:e i dagens största klass. Bland pojkarna i samma årskurs var Elias Lindroos 37:e. BLAND högstadiep­ojkarna klarade sig Jesper Lietzén bäst med en 13:e plats i H16. Viktor Johansson kom som 35:a och Emil Rosin 43:e i mål. Bland flickorna var Wilma Westerlund 18:e i D16 och Sara Laurén 39:e i D15. I H14 var Oskari Kalliokosk­i 26:e och Artur Pahlman 37:e. PÅ FREDAGEN skidades stafetter i Tammerfors. Piffens enda lag, som bestod av trion Anna Rask, Andrea Nyberg och Anni Lindroos, blev 18:e i D18.

Dagen avslutades med en stafett mellan landets distrikt i klasserna 14, 15 och 16. Finlands Svenska Skidförbun­d blev fint tvåa i stafetten med hälften av åkarna från Piffen. I laget åkte Christian Hildén IF Femman, Melissa Lönnström Borgå Akilles, Oskari Kalliokosk­i, Linnea Källbacka Vörå IF, Jesper Lietzén och Wilma Westerlund. I PÖYTIS på lördagen tog Piffens juniorer guld i juniorstaf­etten.

I vinnarlage­t skidade Thomas Lindberg, Ylva Heikius, Jonathan Virta, Theresia Johansson, Vincent Ducander och Ronja Westerlund.

Pargas IF:s andra lag placerade sig på en sjätte plats och lag nummer tre åkte i mål som 10:onde. Vinnarlage­t dominerade nästan stafetten från början till slut. Silvermeda­ljen gick till Pöytyän Urheilijat och bronset till Raision Kuula.

 ??  ?? GULDLAGET. Fr.v. Thomas Lindberg, Ylva Heikius, Jonathan Virta, Theresia Johansson, Vincent Ducander och Ronja Westerlund.
GULDLAGET. Fr.v. Thomas Lindberg, Ylva Heikius, Jonathan Virta, Theresia Johansson, Vincent Ducander och Ronja Westerlund.
 ??  ?? ANNI LINDROOS. Tog brons på 15 kilometer i ungdoms-FM.
ANNI LINDROOS. Tog brons på 15 kilometer i ungdoms-FM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland