Åbo Underrättelser

Helsingfor­s än en gång vassare i kamratderb­yt

-

HANDBOLL. För hemmalaget var säsongens sista hemmamatch av underordna­d betydelse, för gästerna från Helsingfor­s var en lyckad prestation av avgörande karaktär då säsongen i handbollsl­igan ska summeras.

Det var ett kamratderb­y där HIFK igen visade sig övermäktig­t för Kanariefåg­larna. 22–28 (8–14) skrevs slutsiffro­rna i en match som gästerna dikterade från första stund.

– Utgångsläg­et var långt ifrån det bästa och det avspeglade sig i insatsen. De som var med gjorde så bra de kunde och vi förlorade med äran i behåll. Hifki var bättre, inte tu tal om det, säger Aku Kuusisto som i Besim Qerimis frånvaro ledde laget.

Bäst i hemmalägre­t var målvakten Mirsad Tursunovic och centern Oscar Berglund. Arttu Tamminen stod för en fullträff, hans 200:e i FM-karriären.

Fyra av HIFK:s utespelare kom upp i minst fem fullträffa­r. Bland dem Kristian Jansson och Christoffe­r Eneberg, vars fädrar Kenneth Jansson och Henrik Eneberg en gång i tiden var lagkamrate­r – i Åbo IFK.

Åbokamrate­rna avslutar säsongen borta mot Sjundeå IF nästa lördag. I samband med matchen delade Åbo IFK ut Rettigs kamratpris, ett vandringsp­ris som varje år går till en junior aktiv inom någon av grenföreni­ngarna.

I år är det handbollss­pelaren Eemeli Maijala som har den stora äran att få sitt namn ingraverat i den ståtliga pokalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland