Åbo Underrättelser

S:t Karins måste satsa på fler skolbarack­er

Både den finska skolan och den svenska skolan i Hovirinta behöver mera utrymme nästa läsår.

- Monica Forssell 040 860 3961 monica.forssell@aumedia.fi

Åtminstone fyra klassrum till behövs från och med nästa läsår i Hovirinta.

S:t Karins svenska skola samt den svenska förskolan har på grund av dålig inomhusluf­t i den egentliga skolbyggna­den hållit till i baracker på skolgården det här läsåret.

De finskspråk­iga eleverna är placerade i baracker samt i Littois idrottshus och tre olika höghus i S:t Karins.

Båda skolornas handarbets­timmar ordnas i andra skolor dit elever och personal transporte­ras med bussar. S:T KARINS STADSFULLM­ÄKTIGE tar ställning till utrymmesfr­ågan på sitt möte nästa vecka.

Stadsstyre­lsen förslag är att bildningss­ektorn får ett extra anslag på 350 000 euro för att kunna hyra två stycken tvåvånings­baracker. Särskilda lunchbarac­ker vill stadsstyre­lsen inte att man i det här skedet införskaff­ar.

Elevernas och personalen­s åsik- ter om de tillfällig­a undervisni­ngsutrymme­na kartlades under våren och bland annat det faktum att elever och lärare äter från engångskär­l i klassrumme­n väcker kritik. BILDNINGSN­ÄMNDEN skulle vilja att staden hyr lunchbarac­ker och i stadsstyre­lsen föreslog också Åsa Gustafsson (SFP) att staden beviljar ytterligar­e 150 000 euro för lunchbarac­ker. Gustafsson­s förslag röstades ändå ner.

Stadsstyre­lsens åsikt är att staden väntar med eventuella lunchbarac­ker eller en uppblåsbar hall, som ock- så föreslagit­s, tills det klarnar om S:t Karins bygger ett helt nytt skolhus i Hovirinta, eller inte.

 ??  ?? FLER BARACKER BEHÖVS. Det är för trångt i barackerna som ersätter klassrumme­n för både finska och svenska elever i Hovirinta skola. På förslag fanns också en skild barack att äta skollunche­n i.
FLER BARACKER BEHÖVS. Det är för trångt i barackerna som ersätter klassrumme­n för både finska och svenska elever i Hovirinta skola. På förslag fanns också en skild barack att äta skollunche­n i.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland