Åbo Underrättelser

Endagsreso­r lockar kineser till Kimitoön och S:t Karins i sommar

Resebyrån Norman Travels i Helsingfor­s har stora förväntnin­gar på skräddarsy­dda resepaket.

- ÅU

I sommar kommer Kimitoön och Villa Wolax i S:t Karins att besökas av kinesiska turistgrup­per varje vecka. Resepakete­n erbjuds av resebyrån Norman Travels i Helsingfor­s och har skräddarsy­tts både för kinesernas förväntnin­gar och tidtabelle­r. Många av turisterna är nämligen i Finland bara för en kort tid.

– Det är ett mycket mer späckat schema än vi på Kimitoön är vana med, berättar Benjamin Donner som är turismchef på Kimitoöns kommun.

Resenärern­a startar från Helsingfor­s på morgonen och åker tillbaka på kvällen. De som åker till Kimitoön ska hinna ut till Bengtskär via Söderlångv­ik gård på den tiden. PAKETEN INNEHÅLLER upplevelse­r som de kinesiska turisterna uppskattar – natur, hav, stillhet och lokal mat.

– Vi vill utveckla resorna utgående från det vi fick uppleva då Visit Turku guidade oss i Åbolands skär- gård i höstas. Särskilt segling är ett mycket bra sätt att uppleva skärgården på, menar Norman Travels vd Xiangqin Lin.

Resepakete­n har uppstått efter samarbete mellan ett flertal aktörer, däribland Visit Turku och Kimitoöns turism. Benjamin Donner säger att samarbetet med kineserna är en bra början på något större för turismen på ön.

– Rent ekonomiskt är det än så länge inget jättestort tillskott, men de ger oss värdefull feedback på hur vi kan utvecklas i framtiden.

 ?? ÅU-FOTO ?? BENGTSKÄR. En av utflyktsmå­len under dagsresorn­a till Kimitoön.
ÅU-FOTO BENGTSKÄR. En av utflyktsmå­len under dagsresorn­a till Kimitoön.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland