Åbo Underrättelser

Alla grundskolo­r i Pargas deltar i årets karneval

» Från Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö åker hela skolorna till stafettkar­nevalen. Fyra lågstadier i Pargas och Sarlinska skolan är också med.

- Anja Kuusisto anja.kuusisto@aumedia.fi

Vi tror och hoppas på en fin fredag, med lite svalare väder än senaste dagar! Rektor Lotta Lindberg-Jaakkola i Iniö skola, vars alla 14 elever åker till karnevalen

Lågstadier­na Sunnanberg, Kirjala och Skräbböle åker med alla sina elever till Åbo och stafettkar­nevalen på fredag, medan Malms skola har 100 elever på plats fredag och 90 på lördag.

Hela Sarlinska skolan (högstadiet) åker på karneval på fredag. På lördag deltar skolan med en hel del löpare medan Pargas svenska gymnasium inte har satsat på sta- fettkarnev­alen i år.

FÖR SKÄRGÅRDSS­KOLORNA är närheten till Åbo definitivt ett lockbete. De deltar samtliga och alla elever får åka med, inte enbart de som löper.

– Vanligen har vi endast deltagit med dem som löper, men så är det inte i år, alla får komma med, säger

rektor för Skär- Martin Hartman, gårdshavet­s grundskola i Korpo (åk 1–9) och även rektor för Kyrkbacken­s skola i Nagu (åk 1-9).

Houtskärsb­arnen har den längsta resan till Åbo, de startar 8-tiden på fredagsmor­gonen och har en 16 timmar lång dag framför sig, innan de är hemma igen, förklarar Träsk skolas (åk 1–6) rektor Örjan Ohls.

– Men nu då karnevalen är i Åbo ska vi alla vara med, säger Ohls. Till Esbo åkte vi ifjol med årskursern­a 3-6.

I TRÄSK SKOLA går i år 20 elever. Av dem ska nästan alla springa någon stafett också, övriga får delta i

inmarschen. Ännu mindre är skolan i Iniö. Den har 14 elever i åk 1–9 och de ska alla på karneval.

– Det är sju, åtta år sedan vår skola har deltagit i en stafettkar­neval, säger rektor Lotta LindbergJa­akkola.

– Nu när karnevalen är i Åbo vill vi vara med och vi har ett lag också, de springer 5 x 80 meter. Övriga hejar. Vi tror och hoppas på en fin fredag, med lite svalare väder än senaste dagar!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland