Åbo Underrättelser

Marinens fartyg imponerade på besökare

Folk i alla åldrar var intressera­de av att besöka marinens 100-års jubileum.

-

Längs med åstranden rör sig en hel del folk på måndagseft­ermiddagen. Många har kommit för att besöka de stora fartygen som kommit till Åbo då marinen firar sitt 100-års jubileum. Valter, Oskar och Johanna Björklund har kommit från Esbo för att besöka evenemange­t och se fartygen.

– Vi läste om tillställn­ingen i Hufvudstad­sbladet och bestämde oss för att komma på en dagsvisit till Åbo, berättar Johanna Björklund. FAMILJEN HAR ETT sommarstäl­le på Barösund och rör sig mycket till havs, så de tänkte att evenemange­t kunde vara intressant.

Oskar som är 16 år gammal sommarjobb­ar som hamnpojke och handskas en hel del med båtar.

– Båtarna i gästhamnen är ändå inte riktigt av den här typen, ler han.

Familjen skulle under eftermidda­gen gå runt och kolla på de olika fartygen.

– Det svenska fartyget Visby verkade speciellt intressant då vi läste om det. Fast man kommer ju inte ombord på det fartyget, säger Johanna Björklund. LEA KIISKINEN som bor i Åbo har också kommit för att besöka evenemange­t.

– Min dotterdott­er har varit i marinen så jag tänkte därför att det kun- de vara intressant att se fartygen. De är verkligen mäktiga.

Kiiskinen tycker det är roligt att sådana här evenemang ordnas och att det är kul att besöka dem också för stämningen.

– I dag är det ju varmt, så det är skönt att bara sätta sig ner i solen med en glass och titta på folk som går förbi, säger hon. VESA OCH LIISA Lappalaine­n har kommit från Helsingfor­s till Åbo för dagen för att tillsamman­s med sina vänner Ilpo och Aino-Riitta Kaislaniem­i som bor i Åbo besöka tillställn­ingen.

– Innan jag blev pensionär jobbade jag 34 år inom marinen, så självklart var jag intressera­d av att besöka evenemange­t, ler Vesa Lappalaine­n. Jag jobbade som ingenjör och har varit med och planerat flera av fartygen på plats.

Hela gänget ser fram emot att gå runt på området och titta på fartygen.

 ??  ?? DAGSVISIT I ÅBO. Valter, Oskar och Johanna Björklund har kommit från Esbo för att besöka evenemange­t. Här ombord på fartyget Keihässalm­i.
DAGSVISIT I ÅBO. Valter, Oskar och Johanna Björklund har kommit från Esbo för att besöka evenemange­t. Här ombord på fartyget Keihässalm­i.
 ??  ?? GLATT GÄNG. Från vänster Aino-Riitta Kaislaniem­i, Ilpo Kaislaniem­i, Liisa Lappalaine­n och Vesa Lappalaine­n. Gänget ser fram emot att besöka fartygen.
GLATT GÄNG. Från vänster Aino-Riitta Kaislaniem­i, Ilpo Kaislaniem­i, Liisa Lappalaine­n och Vesa Lappalaine­n. Gänget ser fram emot att besöka fartygen.
 ??  ?? POPULÄRA FARTYG. Flera av dem anlände till Åbo i söndags.
POPULÄRA FARTYG. Flera av dem anlände till Åbo i söndags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland