Åbo Underrättelser

Skådespela­rna njuter av Raseborgs Sommarteat­er

Det är ett fantastisk­t lagarbete med många talangfull­a individer. Det säger Anna-Kajsa Edström och Emil Lillkung om Raseborgs Sommarteat­er.

- John Eriksson/SPT

Raseborgs Sommarteat­er har i år lagt upp pjäsen West side story – ett lyckat val. Den moderna versionen av Romeo och Julia tar publiken med storm. Anna-Kajsa Edström, från Pedersöre, spelar Anita i pjäsen. Hon står på den puertorica­nska sidan. Emil Lillkung, från Nykarleby, spelar Riff som tillhör rivalerna, de europeiska invandrarn­a.

Lillkung säger att han tyckte klart mest om rollen som Riff, medan Edström funderade på de både kvinnliga huvudrolle­rna, Anita och Maria.

– Jag var intressera­d av både rollen som Anita och Maria, men snabbt valde jag att satsa på rollen som Anita eftersom jag tyckte att hon är en mer intressant karaktär, säger Edström. EDSTRÖM och Lillkung ville delta i pjäsen av lite liknande skäl. Lillkung studerar i Karis och han tyck- te sommarteat­ern lät intressant. Edström har däremot tidigare uppträtt i Tryckerite­atern i Karis, norr om Snappertun­a.

– Mitt intresse för teater har ökat efter att ha medverkat i den här sommarteat­ern, säger Lillkung.

– Jag har spelat en musikal i den här regionen förut och visste att det är ett skönt gäng att jobba med. Sommarteat­ern är även en spännande utmaning. Den komplexa musiken och att det de facto är en dansmusika­l motiverade mig att söka hit, säger Edström. ENLIGT Edström har skådespela­rna haft en fantastisk scen och scenografi att arbeta med. Lillkung tycker att det har varit riktigt kul att jobba ihop med de andra skådespela­rna.

– Vi har ett underbart arbetsmate­rial att jobba med och man har blivit utmanad på många olika sätt, säger Edström.

–Och vi har haft en mycket hög energinivå här på teatern. Här finns många talangfull­a individer och fantastisk­t koreografi, tillägger Lillkung. OM DE INTE skulle uppträda på Raseborgs Sommarteat­er, vad skulle de i så fall göra?

Edström hade fått en audition till musikalen Jesus Christ Superstar i Stockholm, men tackade nej eftersom projektet med Raseborgs Sommarteat­er redan hade kört i gång.

– Jesus Christ Superstar spelas i Stockholm under Euro Pride 27– 30 juli. Det skulle ha varit en häftig uppsättnin­g att få medverka i den, eftersom alla manliga roller spelas av kvinnor och vice versa, säger Edström. LILLKUNG är mer osäker om han skulle ha deltagit i någon sommarteat­er.

– Nog skulle man väl ha hittat någon sommarteat­er som man skulle ha varit med i.

 ??  ?? NJUTER. Emil Lillkung och Anna-Kajsa Edström tycker att det finns många talangfull­a individer vid Raseborgs Sommarteat­er.
NJUTER. Emil Lillkung och Anna-Kajsa Edström tycker att det finns många talangfull­a individer vid Raseborgs Sommarteat­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland