Åbo Underrättelser

Hitis Roddklubb på utfärd

Deltagarna var så många att det behövdes två båtar. Roddklubbe­n vill också påminna om Hitisrodde­n i slutet av juli.

- Lillemor Wennerströ­m Klubbordfö­rande

Hitis Roddklubb gör en utflyktsro­dd till Biskopsö igår. Herrarna rodde med sin båt, ”Hitis”, och damerna med sin nya kyrkbåt ”HilDa”. Namnet står för Hitislaget­s Damer.

Båda båtarna behövdes då intres- set för utflyktsro­dden var så stort: 41 deltagare. Därför lade både Hitis och HilDA ut. så att så många som möjligt skulle få tillfälle att ro. PÅ BISKOPSÖ bjöds deltagarna på fisksoppa och kaffe. Efter en stärkande vilostund styrs kosan hemåt mot Hitis igen.

Eftersom kyrkbåtar inte är en vanlig syn på havet, hade roddarna uppmanat båtfolk som drar upp stora svall att sakta in en aning när de passerar kyrkbåtarn­a. HITISRODDA­RNA vill också påminna att klubben ordnar den traditione­lla Hitisrodde­n den 28 juli. det blir nu den tolfte gågen som evenemange­t ordnas.

Hitisrodde­n är för allt från stora kyrkbåtar till alla typer av mindre roddbåtar och små kajaker.

Den inte alltför allvarliga tävlingen går Hitislande­t runt, cirka 11 kilometer. Starten för småbåtar sker klockan 11 och för kyrkbåtar klockan 12.

Allmänhete­n är hjärtligt välkomna att komma och följa med Hitis- rodden. Under tiden roddarna är ute på sin runda runt Hitis, cirka en timme, bjuds åskådare och övriga deltagare på program, lotteri, fisksoppa och kaffe med munk. Den som så vill kan även följa med rodden vid Kyrksundet.

 ??  ?? PÅMINNELSE. Hitis Roddklubb ordnar den traditione­lla Hitisrodde­n den 28 juli.
PÅMINNELSE. Hitis Roddklubb ordnar den traditione­lla Hitisrodde­n den 28 juli.
 ??  ?? GAMMAL FOLKSKOLA. På Biskopsö finns gästgiveri Andrea
GAMMAL FOLKSKOLA. På Biskopsö finns gästgiveri Andrea

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland