Åbo Underrättelser

Aktivitet vid Villa Ybbersnäs i Pargas väcker nyfikenhet

Lyxvillan är under lupp inför toppmötet i Helsingfor­s.

- Monica Forssell 040-860 3961 monica.forssell@aumedia.fi

Vad händer vid Airiston Helmis fastighet i Ybbersnäs och huset i Stormälö?

Den frågan ställer sig Pargasbor efter att det i sociala medier figurerat uppgifter om att Airiston Helmis fartyg ska ha kört av och an i Norrsundet, någon har hört ljudet av en helikopter och på Stormälö har svarta diplomatbi­lar synts till.

STYRELSEOR­DFÖRANDE i bolaget Airiston Helmi är Pavel Melnikov. Lyxvillan i Ybbersnäs har varit föremål för debatt då det i samband med att villan för några år sedan blev färdig, visade sig att ägaren inte följt ritningarn­a utan byggt något som mera liknande ett hotell än ett bostadshus. Vid villan byggdes också en helikopter­platta.

Airiston Helmi har också figurerat i medierna i samband med uppgifter om att ryska medborgare skulle köpa upp fastighete­r längs med strategisk­t viktiga farleder i skärgården.

ORSAKEN TILL de nu aktuella spekulatio­nerna är att grannar i området tyckt sig märka av en förhöjd aktivitet vid Villa Ybbersnäs då Rysslands president Vladimir Putin tidigare besökt Finland.

Det har förekommit spekulatio­ner om att högt uppsatta tjänstemän skulle ha hållit till i Ybbersnäsv­illan och nu då Putin igen besöker Finland, frågar man sig om det kommer att ske också nu.

NÄR ÅU PÅ torsdagen besöker villa Ybbersnäs i Pargas är det ändå tyst och stilla. Fartygen, gamla finländska marinfarty­g, ligger förtöjda vid bryggan och det är bara ett gäng tärnor som väsnas vid stranden.

Airiston Helmi bekräftar att fartygen varit i användning på sistone för att ta ut gäster till bolagets andra ställen i skärgården men vad gäller kommande bokningar är bara ett bröllop aktuellt, inga möten för högt uppsatta tjänstemän.

– Här finns ingenting hemligt, vem som helst kan boka Villa Ybbersnäs för konferense­r eller fester, förklarar bolagets representa­nt.

Här finns ingenting hemligt.

Airiston Helmi

 ?? MONICA FORSSELL ?? MYSTISK VILLA. Villa Ybbersnäs väcker nyfikenhet i Pargas.
MONICA FORSSELL MYSTISK VILLA. Villa Ybbersnäs väcker nyfikenhet i Pargas.
 ?? MONICA FORSSELL ?? GAMLA MARINFARTY­G. Vid kajen ligger gamla finländska marinfarty­g förtöjda.
MONICA FORSSELL GAMLA MARINFARTY­G. Vid kajen ligger gamla finländska marinfarty­g förtöjda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland