Åbo Underrättelser

Whitney Houstons tragiska liv i ärlig dokumentär

- Krister Lindberg lindbergfi­lm@gmail.com

ofta hos släktingar. Något som kunde ha påverkat syskonens vuxenliv, enligt filmens slut. ”JAG BARA TRIVS inte i min hud” säger Whitney. Men visst var hon, enligt bildmateri­alet, lycklig när hon fick vara sig själv. Till exempel tillsamman­s med Robyn Crawford, som är den enda som inte ställer upp för intervju eller kommentar. Men som är påtagligt närvarande i film och liv. Whitney är lycklig när hon sjunger, speciellt det första året i karriären; och vi blir lyckliga de stunder hon sjunger. VI BLIR VITTNEN till intervjuer med släkt och vänner, musiker, managers (och producente­r, från film-och musikvärld­en). Regissören är en tuff intervjuar­e, han tvingar fram vett och fason. Flera motsäger varandra, någon kanske ljuger, en annan ljuger för sig själv, men summan är överraskan­de samstämmig och ärlig. Berättelse­n är tragisk, ställvis vacker men chockerand­e och känslomäss­igt engagerand­e. FAMILJEN VAR INTE bara försörjd, familjen levde i värsta lyx och överflöd. Ändå stämde pappan, ännu på sin dödsbädd, sin egen dotter på hundratals miljoner dollar. Girigheten känner inga gränser, eller familjeban­d.

Äkta mannen var en klassisk skitstövel, maktlysten och avundsjuk; Whitney fick stå ut med misshandel, fysisk och emotionell. Samt missbruk av alkohol och tunga droger. Hon som var så karismatis­k, hon som charmade alla, älskad av en hel värld. Och pengar kan ta slut. I SLUTET AV dokumentär­en kommer ett avslöjande, bekräftat av flera medverkand­e, som ställer allt vi hittills sett i ett nytt ljus. Det förklarar Whitneys öde, men inte alla narkomaner­s val.

När eller varför narkotikan kom in i bilden kan och har diskuterat­s. Men att alla i familjen och släkten bara stjälpte, att ingen i familjen eller släkten (eller vänner och arbetskamr­ater) hjälpte! Tragediern­a tar inte slut; Whitney Houstons dotter dog på samma sätt som sin mor, nedknarkad i ett badkar.

 ??  ?? COOLA. Sjungande familjen Houston.
COOLA. Sjungande familjen Houston.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland