Åbo Underrättelser

Ademi enda Åbospelare­n i EM

Målet i U19-EM är en plats bland de fem bästa, vilket betyder VM-spel nästa år.

-

FOTBOLL. Albion Ademi är den enda spelaren från Åbo som ryms med när U19-EM avgörs i Vasa och Seinäjoki de kommande veckorna.

Anfallaren Marcus Forss, Interlegen­den Tero Forss son, får inte delta eftersom hans klubblag Brentford inte släpper honom utan vill att han tränar med laget.

Forss, som öst in mål i sina tidigare juniorland­skamper, hade varit självskriv­en i öppningsel­van som Finlands farligaste offensiva vapen. TPS-MITTFÄLTAR­EN Onni Valakari rymdes i sin tur inte med i den trupp på 20 spelare som tränaren Juha Malinen tog ut på fredagen.

Malinen säger att det inte går att tala om en klar öppningsel­va eftersom laget ska spela minst tre matcher.

- De spelare som kan spela på flera positioner är guld värda under sådana här turneringa­r, säger Malinen i ett pressmedde­lande. FINLAND spelar sin första match på måndag mot Italien. I gruppen spelar också Norge och Portugal. Totalt deltar åtta lag i turneringe­n, de fem bästa får spela i VM om ett år.

- Vår dröm är att kämpa om en VMplats, det är ett rimligt mål, säger Malinen. HANÄRVÄLDI­GT nöjd med hur hängivna spelarna är. Han tror att laget har alla möjlighete­r att överraska också de större fotbollsna­tionerna.

- Vi såg i VM hur nordiska länder kunde klara sig. Vi litar på att vi kan klara oss på samma sätt, säger Malinen.

Första EM-matcherna spelas på måndag, och finalen på söndag två veckor senare.

 ??  ?? ALBION ADEMI. Represente­rar Finland i U19-EM.
ALBION ADEMI. Represente­rar Finland i U19-EM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland