Åbo Underrättelser

Bäst i Euro

Flera spelare med Äbobakgrun­d är med då Esbolaget Atletico reser till klubblags-VM i ultimate som regerande Europamäst­are. Atleticos nästan två år långa segersvit bröts i den sista förberedan­de matchen före VM – men det var egentligen bara bra.

-

Efter 44 raka vinster hände det oundviklig­a till slut: Europas bästa damlag i ultimate, Atletico från Esbo, förlorade en match. Och inte vilken match som helst, utan finalen i den internatio­nella storturner­ingen Windmill i Amsterdam. Tyska Mainzelmäd­chen vann över Atletico med siffrorna 10-9 och snuvade Esbolaget på turnerings­segern.

Förlusten mot Mainzelmäd­chen var Atleticos första nederlag utomhus sedan augusti 2016. Under sin nästan två år långa segersvit hann Esbolaget dominera den inhemska FM-serien i ultimate och vinna Europamäst­erskapet för klubblag år 2017. ATLETICOS SPELANDE tränare Essi Inkinen medger att förlusten i Windmill var en besvikelse, men blickar redan framåt.

Inkinen är uppvuxen i Åbo och började sin karriär i klubben Turku Terror.

En annan av lagets nyckelspel­are, Olga Rentto, är också från Åbo. Också hon började sin karriär i Turku Terror. Därtill har vi Åbobon Veera Manner , från Turku Terror, men som den här sommaren spelar som förstärkni­ng i Atletic för just klubblags-VM. MIDSOMMARE­NS turnering i Amsterdam var till syvende och sist bara den sista biten av förberedel­serna inför säsongens verkliga höjdpunkt, VM för klubblag som börjar i Cincinnati i USA på lördag.

– Det är klart att finalförlu­sten i Windmill grämde, men jag tycker inte vi spelade vårt allra bästa spel i den matchen och ändå var vi en hårsmån från att vinna. Jag är nöjd över att vi var så nära trots att vårt spel inte riktigt stämde, och Windmill var trots allt inte säsongens huvudmål, säger Inkinen.

Inte heller den långa segersvite­ns slut var någon katastrof för Atletico.

– I själva verket visste jag inte ens att det var så länge sedan vi senast

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland