Åbo Underrättelser

Inters drömstart sänkte SJK

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Efter en längre period då inte mycket gick lagets väg under nye tränaren John Allen har FC Inter plötsligt funnit nytt elixir i fotbollsli­gan. På lördagen erövarades den andra raka segern då SJK fick ge sig med 2–0 på Veritassta­dion.

Inter fick en riktig smakstart med två fullträffa­r som bägge bar Mikko Kuningas signatur. Redan efter två minuters spel satt den första bollen i nät bakom Mihkel Aksalu. Exekutör var Mika Mäkitalo frispelad av Kuningas.

Kvarten senare stod det redan 2–0 på resultatta­vlan sedan Teemu Penninkang­as styrt in en frispark från samme Kuningas.

Kort efteråt tog Abdoulie Mansally, blåsvart hjälte förra lördagen när Lahtis besegrades, sitt första gula kort. Denna varning följdes av en till på tilläggsti­d i första halvlek och Inter tvingades alltså klara sig med tio man i fortsättni­ngen.

Tack vare noggrant agerande i försvaret gick det vägen. Motståndar­na kom inte ens åt att spräcka nollan. De få gånger gästernas skott hade rätt adress stod Jere Koponen i vägen.

Genom segern stärker de blåsvarta sina aktier i tabellens mittskikt. 23 poäng ger för tillfället en åtta pinnars försprång ner till IFK Mariehamn på negativ kvalplats. Inters följande match går borta mot RoPS i Rovaniemi 26 juli.