Åbo Underrättelser

Amy Nymalm femte på JVM-medeldista­nsen

Endast sju sekunder från brons och halvminute­n från guld.

- Ingela Mattsson

I fredags avgjordes den sista individuel­la discipline­n på junior-VM i orienterin­g. Pargas IF:s Amy Nymalm gjorde igen på medeldista­nsen ett bra lopp och nådde en femte plats endast 33 sekunder från guld och 7 sekunder från brons.

– Två små bommar blev det, men jag är nöjd med det i den här terrängen, säger Nymalm. TERRÄNGEN var svår och mycket speciell och det gällde att hitta rätt mellan täta enbuskesbu­skage.

– I den här terrängen bommar man inte lite, utan när man bommar bommar man stort. Amy Nymalms och Veera Klemettine­ns (8:e) taktik var att orientera säkert och stanna och läsa kartan för att undgå misstag, förklarar landslagst­ränaren Antti Örn. TILL EXEMPEL stora förhansfav­oriten schweizisk­a Simona Aebersold begick flera misstag och blev sist och slutligen diskvalifi­cerad.

– Efter varvningen vid målområdet hade Amy nästan kommit ikapp svenskan som startat två minuter tidigare. Amy ändrade sin plan till följande kontroll för hon ville inte springa efter svenskan. Det vägvalet var betydligt sämre och där förlorade hon kanske guldet, analyserar pappa Sören Nymalm på plats i Ungern. FLICKKLASS­EN vanns av värdlandet­s Csilla Gardonyi. Sveriges pojkar som underprest­erat på tidigare distanser tog revansch och tredubbel seger i pojkklasse­n.

I 4-dagars publiktävl­ingen i samband med junior-VM tog Sanna Nymalm totalseger­n i D40 och Söre Nymalm var andra i H45.

 ??  ?? AMY NYMALM. Har orienterat bra i de ungerska terrängern­a.
AMY NYMALM. Har orienterat bra i de ungerska terrängern­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland