Åbo Underrättelser

Källman till Skottland

» Källman har skrivit på ett ettårigt lånekontra­kt – med köpoption – med skotska Dundee FC.

- Fredrik Häggman fredrik.haggman@aumedia.fi

Inters skyttekung Benjamin Källman flyttar till Dundee FC. Startar med ettårigt lånekontra­kt.

FOTBOLL. Inters målspottar­e Benjamin Källman flyttar till Dundee FC, bekräftar den skotska klubben på sin hemsida. Ilta-Sanomat var först med nyheten att Källman flög till Skottland på fredag för att läkargrans­kas.

DEN EKENÄSBÖRD­IGE 20-åringen har skrivit på ett ettårigt lånekon- trakt med köpoption. Som en del av affären förlängs också Källmans kontrakt med Inter till 2020. Inter får ekonomisk ersättning för låneperiod­en.

– Laget behöver en anfallare och jag åker inte dit för att sitta på bänken. Jag ska direkt in i hetluften.

– Det känns bra att veta att jag kommer att få spela och då kan jag gå vi- dare som spelare, säger Källman i en intervju med Yle Västnyland.

Källman har varit i form i den inhemska fotbollsli­gan den senaste tiden. I början av augusti gjorde han ett hattrick då Inter vann över IFK Mariehamn med 3–0.

Sammanlagt har EIF-produkten gjort åtta mål på tjugo matcher i ligan i år. Sammanlagt har han gjort 19 mål under sina 73 ligamatche­r för FC Inter, dit han kom 2017. Liksom i fjol toppar han Inters interna skytteliga. INTERS SPORTCHEF Vesa Mäki beskriver övergången som relativt väntad.

– Vi har alltid utgått från att utlandet kallar i något skede. Det är bara en tidsfråga innan Källman flyttar till en ännu tuffare liga.

Inter värvade inga anfallare så länge det finska transferfö­nstret var öppet, trots att en flytt hela tiden var trolig för Källman.

– Det lämnar ett stort hål i laget. Vi gjorde inga värvningar eftersom huvudträna­ren Allen främst spelat med en ensam anfallare. TimoFuruho­lm är i bra form och dessutom har vi flera unga spelare som Joona Järvistö, Lassi Viholainen, Albion Ademi och Ansu Sherrif som kan täcka upp.

Liksom i fjol toppar han Inters interna skytteliga. I Dundee får han spelnummer 19 och blir lagkamrat med finska landslagsm­annen Glen Kamara. Dundee FC blev nionde av tolv lag i den skotska ligan i fjol.

 ?? FC DUNDEE ?? FLYTT TILL SKOTTLAND. Benjamin Källman blir lagkamrat med finska landslagss­pelaren Glen Kamara.
FC DUNDEE FLYTT TILL SKOTTLAND. Benjamin Källman blir lagkamrat med finska landslagss­pelaren Glen Kamara.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland