Åbo Underrättelser

”Bryggan är dålig PR för en skärgårdss­tad”

» Åbobon Henrik Halonen med båtplats i Pargas har tredje sommaren i rad förundrat sig över den misskötta bränslebry­ggan i Pargas gästhamn.

- Anja Kuusisto 050 4002352/anja.kuusisto@aumedia.fi

– Vad väntar man på? Att bryggan skall lossna och driva till Kimito eller att blixten skall slå ner? Vad är planen och vilka är åtgärderna?

Åbobon Henrik Halonen sparar inte på krutet då han beskriver sina tankar kring bränslebry­ggans skick i Pargas gästhamn.

GÄSTHAMNEN SKA vara ett visitkort för staden, och bränslebry­ggan är både dålig PR och rent ut farlig att lägga till vid, är hans åsikt.

Själv har han båtplats vid Gullkrona Kryssarklu­bb och senast för ett par veckor sedan var han in till gästhamnen som ligger nära intill. Men att tanka bränsle kom inte på fråga.

– Bryggan utgör en fara för båtar och besättning, någon lina eller ett ben eller något kan fastna mellan de lösa bräderna, speciellt då platsen är öppen så den är utsatt för vind och vågor från söder. Den ser ut som om vi var i ett u-land, men det här ska kallas skärgårdss­tadens bränslebry­gga.

HALONEN VET ATt bryggans skick har diskuterat­s tidigare och han har också hört förklaring­en om att staden äger men hyr ut bryggan.

– Men nu är det åtminstone tredje sommaren i följd som har gått och skicket har inte förbättrat­s.

– Sätt då helst upp en skylt och varna för skicket, och någon tidtabell för när bryggan åtgärdas. Att se en skylt om att den fixas 2019 skulle vara en signal för båtgästen.

– Att staden har ett arrendeavt­al tycker jag inte berättigar staden att rentvå sig, säger Halonen. Är det inte stadens byggnadsin­spektions skyldighet att vidta åtgärder om det finns farliga byggnader och konstrukti­oner på dess område? Det är det primära.

Vad väntar man på? Att bryggan skall lossna och driva till Kimito eller att blixten skall slå ner?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland