Åbo Underrättelser

Seniorhus i Dalsbruk diskuteras

-

KIMITOÖN. Den 24 september ordnas ett diskussion­smöte om planerna på ett nytt seniorhus i Dalsbruk. I mötet representa­nter för kommunen, stiftelsen Yrjö ja Hanna säätiö samt olika lokala intressegr­upper och föreningar.

Tanken är att seniorhuse­t byggs på Dalsbruks hälsostati­ons tomt och att det nya huset ersätter den nuvarande hälsostati­onen.

Seniorhuse­t ska innehålla moderna och förmånliga bostäder för seniorer samt rum som kommunen, föreningar och företag kan använda.

Beslut om huruvida det blir ett nybygge eller inte fattas i sista hand av stiftelsen­s styrelse och Kimitoöns kommunfull­mäktige. Byggherre blir stiftelsen.

Kimitoöns kommunstyr­else fattade i somras ett principbes­lut om att påbörja planeringe­n av ett nytt seniorhus i Dalsbruk.

Inbjudan till mötet har gått ut till Kimitoöns äldreråd, Dragsfjärd­s pensionäre­r, Dalsbruks arbetarpen­sionärer, Dragsfjärd­s arbetarpen­sionärer, Saariston seniorit, Dalsbruks byalag, Kimitoöns Företagare, Samfundet Folkhälsan, Finlands Röda Kors - Åboland, Kemiönsaar­en seniorit och tekniska avdelninge­n, omsorgsavd­elningen samt enheterna för kultur och motion vid Kimitoöns kommun.

Mötet är inte öppet för alla men om någon väldigt gärna vill delta kan man ta kontakt med sekreterar­en för Kimitoöns ledning, Heidi Ginman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland