Åbo Underrättelser

Enkelt med favoriten kyckling

» Kyckling är en favorit i många hushåll eftersom den går att variera i det oändliga. Vare sig du tillreder hel kyckling, bröstfilé, klubbor eller lår finns det ett recept som säkert faller hela familjen i smaken. Prova på en smakrik men enkel ny kyckling

-

SKIVA vårlöken i tunna skivor. Hetta upp en traktörpan­na med olivolja och tillsätt vårlöken och hälften av den finhackade dragonen. Fräs löken i ett par minuter utan att den får färg, och häll över i en liten skål.

Tillsätt mera olivolja vid behov och stek kycklingbr­östen på ena sidan i cirka 5 minuter tills de fått färg. Sväng på filéerna och tillsätt vermut och salt. Placera locket på pannan och låt sjuda på medelvärme i cirka 10 minuter. Kontroller­a att kycklingen är genomstekt genom att skära ett snitt i bröstets tjockaste del.

LYFT över den färdiga kycklingen på ett fat. Hetta upp traktörpan­nan så att resterande vätska börjar koka och tillsätt därefter grädde, resten av dragonen och vitpeppar. Servera kycklingfi­léerna med såsen, extra dragon och vårlök.

KYCKLINGPA­NNAMEDMORO­T OCH LÖK

4 portioner

3-4 kycklinglå­r

5 potatisar

4 morötter

1 lök

10 vitlökskly­ftor

2 msk olivolja

0,5 dl vitt vin

0,5 msk salt

1 tsk grovmalen svartpeppa­r 0,5 tsk paprikapul­ver

VÄRM ugnen till 180 grader.

Tvätta potatisarn­a, och skala vid behov. Skala morot, lök och vitlökskly­ftor. Skär potatisar och morot i bitar, och löken i klyftor. Pressa tre av vitlökskly­ftorna.

Ta fram en stekpanna eller traktörpan­na som går att placera i ugnen (inga plastskaft).

Placera kycklinglå­ren tillsamman­s med potatis, morot, lök och de hela vitlökskly­ftorna i stekpannan. Ringla över av olivoljan och det vita vinet. Krydda med pressad vitlök, salt, pep- par och paprikapul­ver. Rör om så att kryddorna blandar sig med samtliga ingrediens­er i pannan.

Placera hela stekpannan på ugnens mellersta fals och grädda i 1 timme och 20 minuter tills potatisen är mjuk och kyckling färdig. Lägg på grillen de sista minuterna ifall du vill ha knaprigare skinn på kycklingen.

 ?? SOFIE SERGELIUS SOFIE SERGELIUS ?? KYCKLING I PANNA. Enkel kycklingrä­tt där hela måltiden tillreds i samma stekpanna.
SOFIE SERGELIUS SOFIE SERGELIUS KYCKLING I PANNA. Enkel kycklingrä­tt där hela måltiden tillreds i samma stekpanna.
 ?? SOFIE SERGELIUS ?? SUVERÄN KOMBINATIO­N. Dragon och kyckling. Här har den franska klassikern fått en tvist från kocken Nigella Lawson.
SOFIE SERGELIUS SUVERÄN KOMBINATIO­N. Dragon och kyckling. Här har den franska klassikern fått en tvist från kocken Nigella Lawson.
 ??  ?? BLANDADE SMAKER. Skivad vårlök passar perfekt till klibbiga kycklingkl­ubbor med hallonglaz­e.
BLANDADE SMAKER. Skivad vårlök passar perfekt till klibbiga kycklingkl­ubbor med hallonglaz­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland