Åbo Underrättelser

Ulla har koll på det mesta i Kimitoöns kommun

» Men nu gick serviceråd­givare Ulla Andersson i Kimito i pension.

- Monica Sandberg 040-582 8276 monica.sandberg@aumedia.fi

Serviceråd­givare var Ulla Anderssons titel de senaste åren, tills hon i tisdags gick i pension efter 40 år i kommunal tjänst.

Titeln kan översättas till att hon har kunnat svara på så gott som alla frågor om kommunen. Och frågor har det kommit, både via telefonväx­eln och i form av kunder som har tittat in.

– Det man inte kan svara på genast tar man reda på, och ringer upp. Hoppas serviceråd­givningen får vara kvar. Många organisati­oner har dragit in sådant men jag tycker det behövs, det är en imagefråga för Kimitoöns kommun, säger hon.

Inte minst fritidshus­ägarna har frågor, det märks på våren då telefonen börjar ringa allt oftare.

EFTER ATT HA SVARAT i telefonen tusentals gånger är Ulla Andersson ännu inte helt allergisk för telefoner men hon gör gärna något annat än kontorsjob­b.

– Jag bor på mitt hemställe i Gästerby, med flera hus att ta hand om. Nu har jag förresten säkert tid att ordna ladugårdsl­oppis två gånger per sommar inte bara en gång som hittills, säger hon.

Hennes ladugårdsl­oppis är berömd, kan det tilläggas.

ULLA ANDERSSON tillägger att på måndag börjar hon i Sagalundmu­seets volontärgr­upp och på tisdag morgon klockan 9.30 är det samling vid Kimito kyrka för putsning av gravstenar, i samarbete mellan församling­en och Kimito hembygdsfo­rskare.

Andersson är ordförande för hembygdsfo­rskarna som samlas efter sommarpaus­en sista torsdagen i september. Om det blir en ny bok eller något annat återstår att se,

– För egen del tänkte jag försöka forska lite mer kring min hemby Gästerby, säger Andersson.

Ett femtontal hembygdsfo­rskare, alltså historiein­tresserade ortsbor, är inskrivna men flera är välkomna.

FÖR DIN DEL verkar tiden inte bli lång?

– Nej, särskilt som jag har två döttrar och fem barnbarn i Raseborg. Men det var trevligt att jobba också, jag trivdes alla 40 år, inte en enda dag kände jag att jag inte ville gå på jobb.

ULLA ANDERSSONS PENSIONERI­NG firades med arbetskamr­ater som hade ordnat tårta, blomsterkr­ans, fin bilskjuts och program i Sagalund.

– Man har alltid kunnat lita på att Ulla gör mer än vad som egentligen kan krävas av henne. Hon har va- rit ovärderlig inte bara i kundservic­en utan också för oss på utveckling­savdelning­en dit hon hörde. Vi är mycket på språng men hon såg alltid till att vi nåddes av de meddelande­n som var viktiga, säger Gilla Granberg som förestår avdelninge­n.

Jag trivdes alla 40 år, inte en enda dag kände jag att jag inte ville gå på jobb.

 ?? GILLA GRANBERG ?? SISTA DAGEN PÅ JOBBET. Här har jag trivts varenda arbetsdag, säger Ulla Andersson.
GILLA GRANBERG SISTA DAGEN PÅ JOBBET. Här har jag trivts varenda arbetsdag, säger Ulla Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland