Åbo Underrättelser

Kritiserad författare påKombi

-

I kväll drar Thomas Erikson, inbjuden av medborgari­nstitutet, fullt hus. Samtidigt kritiseras hans bästsäljar­e.

Eivor Lindgård i Pargas var på väg till Sarlinska skolan och Thomas Eriksons föreläsnin­g, men diskussion­er på sociala medier fick henne att ångra biljettköp­et.

När du ännu tänkte att du skulle gå på föreläsnin­gen, vad föreställd­e du dig att den skulle handla om?

– Många bekanta hade läst boken och så dök föreläsnin­gen upp på Kombis sida. Jag tänkte inte me- ra på saken, hade en ledig kväll och så vidare. Jag tänkte inte så himla kritiskt, ibland gör man impulsköp liksom.

VAD FICK DIG att ändra dig?

– Jag råkade läsa en artikel i ”Magasinet Filter” och fick lite annat perspektiv på hela ”Idiot”-konceptet. Jag såg bilden av en slipad, lite överlägsen föreläsare och associerad­e till predikante­r och allehanda guruer som egentligen inte har något himlastorm­ande nytt att komma med. Jag har jobbat inom specialoms­orgen hela mitt liv och sett dessa trender komma och gå – det finns så många ”revolution­erande” sätt att kategorise­ra folk. Det var inte riktigt det jag ville höra. Jag borde kanske ha läst boken. TYCKER DU att medborgari­nstitutet Kombi farit med missvisand­e reklam?

– Absolut inte. Jag tror inte att föreläsnin­gen och dess innehåll är skadlig på något sätt, såvida man inte går in för att på allvar dela in folk i gröna, blåa, gula och röda. Om folk tycker det är kul så okej, men jag tappade bara intresset. Men jag vill definitivt inte hindra någon annan från att gå.

 ??  ?? TÄNKTE OM.Eivor Lindgård säger att hon har sett många trender komma och gå.
TÄNKTE OM.Eivor Lindgård säger att hon har sett många trender komma och gå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland