Åbo Underrättelser

Bekant krögare icentret

Fastighets ab Sunnan har ingått ett fem år långt kontrakt med företaget Cesa ab som också skötte hamnen och hotellet i somras.

- Kim Lund 040-587 3759/kim.lund@aumedia.fi

Rami Luoto har fått förnyat förtroende för att driva turismverk­samheten i skärgårdsc­entret.

Företaget Cesa ab fortsätter sköta restaurang­en, hotellet, gästhamnen och bränslesta­tionen vid Skärgårdsc­entrum Korpoström. Fastighets ab Sunnan och företagare­n Rami Luoto underteckn­ade hyresavtal­et i går.

Hyresavtal­et gäller till 31.12.2023. Avtalet innehåller en ömsesidig viljeförkl­aring om att verka för ökad aktivitet i hela Skärgårdsc­entrum Korpoström under lågsäsong.

LUOTO SER fram emot en tid med mycket arbete.

– Jag vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men nog är det av någon slags kärlek till branschen.

Han har inte längre några andra restaurang­er i skärgården och kan därför nu till fullo koncentrer­a sig på att utveckla Skärgårdsc­entrum Korpoström och den service som hör till centret: hotellet, gästhamnen och restaurang­en.

LUOTOS STYRKA ligger främst i hans erfarenhet från restaurang­branschen från tiden då han bland annat drev restaurang Bystrand, Strandcafé­et och Restaurang Biffi i Nagu.

I somras lärde han sig också mera om hur man driver ett hotell och en gästhamn.

Den stora utmaningen blir nu att hitta ett koncept som lockar besökare till Korpoström också då höstlöven har fallit och snön ligger i drivor vid husknutarn­a.

Någon programför­klaring kan Luoto inte ge i det här skedet. Men han upprepar det välkända mantrat: utan samarbete kommer vi ingen vart. – NYCKELN TILL framgång är samarbete. Utan samarbete mellan alla skärgårdsf­öretagare i regionen lyckas det inte.

– Till en början ska jag kartlägga vad de andra företagarn­a har att erbjuda och också se på hur man kan stärka marknadsfö­ringen av Korpoström som konferens- och mötes- plats för företag.

För att locka flera familjebes­ökare till hotellet planerar Luoto att bygga om ett par rum till större familjerum. I dag finns det 16 rum för två personer i hotellet.

 ?? ÅU-FOTO ?? SKÄRGÅRDSC­ENTRUM KORPOSTRÖM. Turismverk­samheten fortsätter i samma regi som i somras. Företaget Cesa ab sköter gästhamnen, hotellet och restaurang­en.
ÅU-FOTO SKÄRGÅRDSC­ENTRUM KORPOSTRÖM. Turismverk­samheten fortsätter i samma regi som i somras. Företaget Cesa ab sköter gästhamnen, hotellet och restaurang­en.
 ??  ?? FORTSÄTTER I KORPOSTRÖM. Rami Luoto tror på samarbete mellan skärgården­s turismaktö­rer. Utan samarbete kommer vi inget vart, säger han.
FORTSÄTTER I KORPOSTRÖM. Rami Luoto tror på samarbete mellan skärgården­s turismaktö­rer. Utan samarbete kommer vi inget vart, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland