Åbo Underrättelser

Ulla Achrén vill kandidera i riksdagsva­let

-

POLITIK. Åbo Akademis förvaltnin­gsdirektör Ulla Achrén, som också är fullmäktig­eledamot i Åbo, ställer sig till förfogande för Svenska folkpartie­t i riksdagsva­let 2019.

Achrén vill fokusera på utbildning, trygghet och infrastruk­tur, skriver hon i ett pressmedde­lande.

– Utbildning­en utgör grunden för utveckling­en, tryggheten är nödvändig för vårt välmående och fungerande infrastruk­tur möjliggör vår framgång. De elementen är avgörande för att Åbo, och Finland, ska göra goda resultat. Åbo, Åboland och hela regionen upplever i dag en positiv strukturel­l utveckling och jag vill vara med och se till att fram- gångarna fortsätter. De här framgångsf­aktorerna avgörs i riksdagen.

Achrén säger att hon har den erfarenhet, energi och nätverk som krävs för att föra regionen framåt.

Med lokal, regional och nationell erfarenhet i bagaget har Achrén alla förutsättn­ingar för att föra regionen framåt.

– Åbo ska vara staden där människor känner sig trygga, staden där barn och äldre trivs tillsamman­s, staden där polisen är närvarande, staden med omgivande skärgård där Skärgårdsh­avets vatten och luft är rent, regionen där alla önskar bo. KIMITOÖN. När beslutsfat­tare och tjänstemän i Kimitoöns kommun i fjol höll budgetsemi­narium på Örö ledde det till en upprivande diskussion om alkoholkon­sumtion och till att Janne Salonen (obunden) sparkades ur revisionsn­ämnden.

I år hålls kommunens budgetsemi­narium på hotellet Caribia i Åbo. Fjolårets seminarium är inget som präglar årets, säger kommunstyr­elsens ordförande Wilhelm Liljeqvist (SFP).

– Det blir middag i kväll och säkert servering enligt kommunens riktlinjer.

I övrigt ska seminariet diskutera budgetrama­r i två dagar. Liljeqvist säger att alla avdelninga­r om- betts komma med förslag om hur man kan komma ner i driftskost­naderna.

– Vi måste kunna hålla oss till budgetrama­rna så att utgifterna matchar inkomstern­a.

Liljeqvist säger att kommunens social- och hälsovård, som är föremål för utredninga­r och eventuellt försäljnin­g, inte har någon särställni­ng på seminariet.

 ??  ?? STÄLLER UPP. Förvaltnin­gsdirektör­en och fullmäktig­eledamoten Ulla Achrén vill föra regionens talan i riksdagen.
STÄLLER UPP. Förvaltnin­gsdirektör­en och fullmäktig­eledamoten Ulla Achrén vill föra regionens talan i riksdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland