Åbo Underrättelser

Miia Lindström föreslås leda Pargas social- och hälsovård

» Den blåsiga topptjänst­en ska besättas för ett år, då föregående direktör omplacerat­s. Valet sker på måndag.

- Anja Kuusisto 050 4002352/anja.kuusisto@aumedia.fi

Pargas stadsdirek­tör Patrik Nygrén föreslår att det blir Miia Lindström som väljs till stadens social- och hälsovårds­direktör för ett år framöver.

VALET AVGÖRS av stadsstyre­lsen, som sammanträd­er på måndag. Det tidsbundna direktörsj­obbet hade sökts av tre personer, alla formellt behöriga för jobbet.

Stadsdirek­tören hänvisar i sin beredning till intervjuer­na med de sökande. Intervjuer­na utvärderad­e speciellt de sökandes helhetskun­nande inom social- och hälsovårds­branschen, deras ledarskaps­kompetens samt deras erfarenhet av att leda utveckling­sarbete i mångprofes­sionella team.

Jobbet är tidsbundet för att den tidigare direktören, Paula Sundqvist, omplacerad­es av stadsstyre­lsen för ett år efter missnöjet kring hur social- och hälsovårds­avdelninge­n sköts.

Framförall­t var det inom barnskydde­t kritik förekom. En ny enhetsleda­re för barnskydde­t tillträdde på våren, Sami Salmivirta.

MIIA LINDSTRÖM ÄR hälsovårds­magister och valdes i sommar till vårdchef i staden, efter Ann-Helen Saarinen som gick i pension.

Innan det valet var Lindström regionchef vid Kårkulla. Miia Lindström är bosatt i Pargas.

Jobbet som vårdchef är underställ­t

Hon föreslås bli Pargas social- och hälsovårds­direktör med ett tidsbundet avtal.

social- och hälsovårds­direktören, som leder den största enheten inom staden med nästan hälften av stadens budget och anställda i sin regi.

 ?? ANJA KUUSISTO ?? MIIA LINDSTRÖM.
ANJA KUUSISTO MIIA LINDSTRÖM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland