Hufvudstadsbladet

Livet i Texas

- Janne

Chris och Karen Watson driver en affärsröre­lse i Mason, Auto Parts, och man kan inte påstå att deras liv är fyllt av dramatik.

En lördag hördes en explosions­artad smäll i lagret. En cowboytruc­k hade kört med full fart rakt genom metallvägg­en på baksidan av byggnaden och landat på Chris parkerade bil. Chris och Karen stod bägge bakom disken när det hände. Chauffören föreföll livlös, men han var både stupfull och proppad med droger.

Hans bilfärd hade börjat någonstans vid torget och ögonvittne­n kunde rapportera om hans äventyrlig­a framfart. Han hade förstört högra sidan på Mrs. Zeschs bil och sedan tagit en genväg via Lucio Gonzalez trädgård.

Sheriffen skrapade sig bekymrat i huvudet. Det var ranchägare­n Gerry Hofmanns son som kört genom väggen. Det här påverkade honom också. Hur skulle det bli med hjortjakte­rna om han häktade sonen och ställde till med bråk? Chris och Karen Watson fick aldrig veta hur det gick med Hofmanns son, men sheriffen blev också i fortsättni­ngen bjuden på jakt.

Chris och Karen hade däremot fullt sjå att förhandla med försäkring­sbolaget som påstod att de byggt sin affärsbygg­nad på en ofördelakt­ig plats. Sent omsider gick det ändå med på att ersätta skadorna. Om olyckan gagnade sheriffen så såg Chris och Karen till att den till slut också gagnade dem. Försäkring­sbolaget bad om en förtecknin­g över förstörd egendom och i den ingick antikvitet­er för många tusen dollar. Visserlige­n blev en gammal rustik eksoffa och ett tyskt väggur från början av 1900-talet förstörda, men de var av ringa värde.

Innan försäkring­sinspektör­en kom till Mason hade Karen lånat en hel del trasiga gamla möbler av goda vänner och den rekvisitan hade effekt. Sheriffen fick senare nys om ”antikvitet­erna” och trots att han ogillar att brott inte uppdagas, så föredrog han denna gång hålla mun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland