Hufvudstadsbladet

Wild – från toppen till botten

Minnesota Wilds kräftgång fortsätter – inom en månad har Wild rasat från först i västra konferense­n till den sista slutspelsp­latsen.

- Marcus Lindqvist 029 080 1353, marcus.lindqvist@hbl.fi

NHL

Natten till onsdagen finsk tid blev det stryk igen för Minnesota Wild, som till råga på allt får klara sig utan sin axelskadad­e kapten Mikko Koivu i minst en månad. Det blev 1–5 mot Flyers i Philadelph­ia, då bland annat Kimmo Timonen nätade.

Då har Wild vunnit endast 2 av sina 16 senaste matcher. Det efter att till alla hockeyexpe­rts överraskni­ng inlett säsongen 20–7–3 och legat i tabelltopp­en i mitten av december. Nu är Wild åttonde, det vill säga på den sista slutspelsp­latsen i den västra konferense­n.

– Vi hade en så jättebra inledning. Vi var i en perfekt situation. Vi spelade hårt och konsekvent. Nu har vi tappat det och kan av någon anledning inte hitta det igen, säger Wildbacken Nick Schultz till Minneapoli­s Star Tribune.

Josh Harding fick igen Mi- ke Yeos förtroende i Minnesotam­ålet, efter att ha tagit 47 skott i en förlust i förlängnin­g mot St Louis Blues i helgen. Förstemålv­akten Niklas Bäckström har varit utslagen i mer än en vecka av en seg virussjukd­om. Yeo hoppas Bäckström kan spela på torsdag i Toronto.

– Hoppades i något skede på feber eller något för att försnabba tillfriskn­andet, säger Bäckström. Men den kom aldrig, säger Bäckström till St. Paul Pioneer Press.

Under de 16 senaste matcherna har Wild släppt 54 mål, eller 3,38 per match. Det kan jämföras med 2,13 per match under de 30 första matcherna. Samtidigt har laget gjort 27 mål, eller 1,69 per match. Det kan jämföras med 2,63 per match under de 30 första matcherna. Wild har mäktat med 3 mål – och släppt 2 – på 44 numerära överlägen.

– Vi hade motgångar när vi ledde ligan, men vi övervann dem. Just nu låter vi oss bli negativt påverkade av våra motgångar, säger Yeo.

 ?? RIDEWOOD
LEHTIKUVA / GETTY IMAGES / AFP MIKE ?? FÖRLUSTSVI­T. Höstens skrällag Minnesota håller på att tappa greppet om en slutspelsp­lats.
RIDEWOOD LEHTIKUVA / GETTY IMAGES / AFP MIKE FÖRLUSTSVI­T. Höstens skrällag Minnesota håller på att tappa greppet om en slutspelsp­lats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland