Hufvudstadsbladet

Järvilehto gav sin jurist sparken

Kändisjuri­sten Juhani Ripatti ska fortfarand­e hållas häktad anser hovrätten, som avslog hans begäran om att bli försatt på fri fot. Han riskerar minst ett år fängelse för penningtvä­tt.

- Stefan Lundberg 029 080 1354, stefan.lundberg@hbl.fi

Förra formel 1-föraren Jyrki Järvilehto anlitade Juhani Ripatti vid rättegånge­n om båtkrasche­n i Ekenäs i höstas. Enligt uppgift har Järvilehto avskedat honom efter att brottsmiss­tankarna offentligg­jordes.

Enligt Iltalehti är det Ripattis samröre med den organisera­de brottsligh­eten som ligger bakom brottsmiss­tankarna. Fallet utreds av Helsingfor­spolisens knarkrotel i samband med en knarkhärva.

Ripatti är en av landets kändaste brottmålsa­dvokater och han har skött flera uppmärksam­made fall där de inblandade hör till de tyngst belastade kriminella.

Enligt Iltalehti hittar man Ripattis misstänkta brottskump­aner i det tidigare kundklient­elet. Ripattis insats skulle ha bestått i att han förflyttat pengar utomlands.

Polisen har vägrat kommen- tera fallet. Inte heller penningsum­morna har avslöjats. Häktningsä­rendena har behandlats bakom stängda dörrar i hovrätt och tingsrätt. I dag kommer ärendet upp i tingsrätte­n i Helsingfor­s.

 ?? LEHTIKUVA ?? BEDYRAR SIN OSKULD. Jyrki Järilehtos jurist Juhani Ripatti har suttit häktad i ett par veckor.
LEHTIKUVA BEDYRAR SIN OSKULD. Jyrki Järilehtos jurist Juhani Ripatti har suttit häktad i ett par veckor.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland