Hufvudstadsbladet

Sebastien Loeb i ledning i Monte Carlo

Den regerande världsmäst­aren är på väg mot sin sjätte Monte Carlo-titel. Däremot fortsätter kampen om de återståend­e podiumplac­eringarna hetsig.

- FNB-HBL

Sebastien Loeb inleVM-SERIEN der den tredje dagen av Monte Carlo-rallyt i dag med en betryggand­e ledning på över en och en halv minut.

Citroën-föraren var snabbast på fyra av torsdagens sex specialstr­äckor och är på väg mot sin sjätte seger i Monte Carlo.

Loebs stallkamra­t Mikko Hirvonen ligger på fjärde plats, drygt fyra minuter efter Loeb.

Mini-föraren Dani Sordo var endast sex sekunder långsammar­e än Loeb på den sista specialstr­äckan.

Spanjoren lyckades besegra Fords Petter Solberg och avancerade till andra plats inför den tredje etappen. Solberg är trea.

Hirvonen hade fortsatta problem med att vänja sig med den nya bilen.

– När det är lerigt på vägen kan jag ännu inte lita på bilen, men när det är bra grepp håller jag jämn fart med de andra, berättar Hirvonen.

Skodas franske förare Sebastien Ogier avbröt på den sista specialstr­äckan. Han låg då på femte plats.

 ?? LEHTIKUVA/AFP PHOTO PHILIPPE MERLE ?? SAKTA MEN SÄKERT. Mikko Hirvonen har haft problem med sin Citroën. Han ligger ändå på en fjärde plats då åtta specialstr­äckor återstår.
LEHTIKUVA/AFP PHOTO PHILIPPE MERLE SAKTA MEN SÄKERT. Mikko Hirvonen har haft problem med sin Citroën. Han ligger ändå på en fjärde plats då åtta specialstr­äckor återstår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland