Hufvudstadsbladet

Djokovic tog snabb seger

Regerande mästaren Novak Djokovic hade inga större problem med att ta sig till tredje omgången av Australian Open.

- FNB-AFP-HBL

Serben behövde bara en

GRAND SLAM timme och 42 minuter för att avfärda colombiane­n Santiago Giraldo i tre raka set.

Trots den till synes lätta matchen var Djokovic återhållsa­m i sina kommentare­r efteråt.

– Ingen är oslagbar. Det är frågan om självförtr­oende på planen, ens egenskaper som spelare, om fysisk och mental närvaro och om att vara på topp varje dag, säger Djokovic.

Han ligger etta på världsrank­ningen och jagar sin tredje raka seger i grand slam-tävlingar. Samtidigt kan han ta hem Australian Open för tredje gången.

– Det är sant att det här är en av tävlingarn­a där jag varit mest framgångsr­ik. Jag gillar förhålland­ena, de snabba banorna, bollarna, allt. Det känns som om jag hör hemma här och vet vad jag ska göra, säger Djokovic.

Matchen var ganska jämn i bör- jan, men då Djokovic började utnyttja hela sitt stora slagregist­er var Giraldo chanslös.

– Santiago började med goda, låga slag men jag visste att han tappar rytmen i något skede. Jag gjorde ett bra jobb, säger Djokovic.

Tungt för Kvitova

I damturneri­ngen hade andraseeda­de tjeckiskan Petra Kvitova vissa problem i matchen mot Carla Suarez Navarro. Spanjorska­n vann andra set och gick upp till en 2–0-ledning i tredje innan Kvitova hittade rätt igen.

– Den psykiskt tunga matchen var bra förberedel­se inför nästa match. Nu vet jag att jag kan kämpa och vinna även om jag spelar dåligt, säger Kvitova.

Hon bokfördes för 48 enkla misstag.

– Missar hör till mitt spel, men i dag blev det för många, säger Kvitova.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland