Hufvudstadsbladet

Tiotals krockar i blixthalka och snöyra

Det ymniga snöfallet och det hala väglaget ställde till det för trafiken i huvudstads­regionen i går. På Tusbyleden var nästan tjugo bilar delaktiga i en seriekrock. På kvällen körde två bussar ihop i Bortre Tölö utan allvarliga­re följder.

- Nina Weckström 029 080 1386, nina.weckstrom@hbl.fi

Minst 17 bilar var i går på eftermidda­gen inblandade i en seriekrock på Tusbyleden i Domarby i Helsingfor­s.

Polisen uppgav att två människor skadades men ingen av dem ådrog sig allvarliga skador.

Seriekolli­sionen fick sin början då en bilist skulle byta fil men på grund av snöyran inte observerad­e bilen som körde bredvid.

Bilarna snurrade runt och allt fler törnade mot dem. Olyckan inträffade på Tusbyleden i riktning mot norr och orsakade trafikstör­ning- ar som pågick i flera timmar. Olyckan drabbade också trafiken på Ring I eftersom anslutning­en till Tusbyleden var stängd.

Larmet om olyckan kom vid halvtvåtid­en.

Enligt polisen inträffade flera andra krockar i går. Tidigare på dagen kolliderad­e till exempel två bussar på Urho Kekkonens gata i Kampen i Helsingfor­s. Bussarna körde långsamt och ingen skadades i olyckan.

På kvällen kolliderad­e två bussar vid korsningen av Mannerheim­vägen och Hel- singegatan. I den mindre bussen färdades skolbarn. En person skadades, men inte allvarligt.

I Lapinlahti i norra Savolax inträffade en trafikolyc­ka med dödlig utgång senare på kvällen. Tre människor dog och två skadades när den ena bilens förare förlorade kontrollen över fordonet.

I Laihela körde en paketbil av någon anledning över i den mötande filen och kolliderad­e med en lastbil med släp. Paketbilen­s förare avled.

 ?? LEHTIKUVA/MIKKO STIG ?? TAPPADE KONTROLLEN. En buss gled av vägen och rammade Kampens köpcentrum i hörnet av Urho Kekkonens gata och Annegatan.
LEHTIKUVA/MIKKO STIG TAPPADE KONTROLLEN. En buss gled av vägen och rammade Kampens köpcentrum i hörnet av Urho Kekkonens gata och Annegatan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland