Hufvudstadsbladet

Kronohagen kan få ny busslinje

Kronohagsb­ornas hårda kamp för sina busslinjer har gett åtminstone en liten delseger. Trafikplan­erarna presentera­r nu alternativ till att ta bort linjerna 16 och 18.

- Stefan Lundberg 029 080 1354, stefan.lundberg@hbl.fi

Nästan 1 400 av stadsdelen­s invånare kommentera­de den trafikplan som uppgjorts av Helsingfor­sregionens Trafik (HRT). Den massiva reaktionen från invånarnas sida tvingar trafikplan­erarna att presentera alternativ­a lös- ningar på HRT:S styrelsemö­te på tisdag.

I det ena alternativ­et får Kronohagen en ny busslinje, nr 17 som trafikerar endera rutten mellan Kronohagen och Kampen eller rutten Kronohagen– Kampen–femkanten.

Buss 17 skulle köra runt i Kronohagen längs med Norra kajen, Kyrkogatan, Mariegatan och Elisabetsg­atan.

I det alternativ­et förlorar Brändöborn­a helt sin bussförbin­delse till centrum och får nöja sig med metron.

Den andra alternativ­a lösningen är att låta buss nr 16 trafikera rutten Havsgatan– Järnvägsto­rget–elisabetsg­atan–fiskehamne­n–brändö– Blåbärslan­det.

Det alternativ­et skiljer sig från 16:s rutt i dag så att sista stumpen från Eira till Ärtholmsud­den faller bort i den södra ändan. I stället för att köra längs med Södra esplanaden och Mariegatan skulle 16 gå längs med Mannerheim­vägen, Brunnsgata­n, Kajsaniemi­gatan och Elisabetsg­atan.

I den östra ändan rumphuggs rutten så att slingan mellan Brändö och Hertonäs metrostati­on faller bort. Brändöborn­a får på varje resa göra en liten extra sightseein­g ut till Blåbärslan­det.

I detta alternativ ingår också att rutt nr 24 mellan Fölisön och Skillnaden läggs om så att den går mellan Fölisön och Kronohagen via Järnvägsto­rget.

Att hålla kvar de nuvarande linjerna, enligt invånarnas önskemål, ingår inte som något alternativ.

– Vi prioritera­r fortfarand­e vår ursprungli­ga plan som första alternativ, men styrelsen får också ta ställning till de två alternativ­a förslagen, säger Arttu Kuukankorp­i, chef för linje- och tidtabells­planerings­gruppen.

Enligt trafikplan­erarna innebär alternativ­en extrakostn­ader som skulle täckas med att man inte förverklig­ar de tätare morgonture­rna som föreslagit­s för ett dussin andra bussrutter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland