Hufvudstadsbladet

Hirvonen bara 24 sekunder från prispallen

Efter två svåra dagar tryckte Mikko Hirvonen på gaspedalen och är åter med i tätkampen. Han körde snabbast på två av gårdagens sträckor.

- FNB-HBL

– De här segertider­na ger mig verkligen stort förtroende för bilen, säger Hirvonen.

I dag startar Hirvonen från fjärde plats, han är nu 23,8 sekunder från trean, Fords Petter Solberg. Norrmannen valde fel däck, gjorde körmisstag och hade sönder ett däck vilket ledde till att Hirvonen kunde knappa in.

– Jag har små chanser att kunna stiga till trea. Det gäller bara att försöka pressa Petter på varje sträcka, berättar Hirvonen.

Citroëns försteföra­re Sebastien Loeb kör i övertygand­e stil mot sin sjätte seger i Monte Carlo. Han tog det lugnt i går men lyckades trots att han inte vann en enda sträcka dryga ut ledningen till Minis Dani Sordo till drygt två minuter.

– Det var en svår dag. Jag tog inga risker, säger Loeb.

Lyckade däckval på de två första sträckorna lade grunden för Loebs och Hirvonens framgångar.

Stallkompi­sarna valde att ha två däck för torrt väglag och två dubbdäck till den första, relativt torra sträckan. De tog med sig dubbdäck som reservdäck. Eftersom väglaget på andra sträckan var blött och isigt bytte man sedan till enbart dubbdäck.

– Med dubbdäcken var fästet jämnt och jag kunde lita på bilen, berättar Hirvonen om sin första seger på en sträcka med Citroën.

Tvåan Sordo är en dryg minut före trean Solberg. Båda vill behålla sina positioner på dagens fyra sträckor, av vilka två körs i mörker.

– Det är svåra sträckor och det gäller att försöka undvika misstag, sade Sordo efter gårdagens sista specialstr­äcka.

 ?? LEHTIKUVA/AFP PHOTO/PHILIPPE MERLE ?? PALLPLATS MÖJLIG. En motig finländsk rallypremi­är kan ännu avslutas med att Mikko Hirvonen kör in bland de tre bästa.
LEHTIKUVA/AFP PHOTO/PHILIPPE MERLE PALLPLATS MÖJLIG. En motig finländsk rallypremi­är kan ännu avslutas med att Mikko Hirvonen kör in bland de tre bästa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland