Hufvudstadsbladet

Säsongens bästa tävling gav sjunde plats

Sjunde plats känns i vinter nästan som en seger för finländsk backhoppni­ng. Det var var Janne Happonen nådde i Zakopane i går.

- FNB

Happonen svarade för sitt bästa resultat i världscupe­n den här säsongen i Polen i går kväll. Han tangerade även det bästa finländska resultatet för i vinter, Anssi Koivuranta kom sjua i Lillehamme­r i början av december.

Glädjen stod kanske inte högt i tak hos Happonen, som vunnit i världscupe­n tre gånger, men en viss optimism kunde märkas.

– Säsongens bästa tävlingsre­sultat. Det börjar redan likna något, inte mer något haltande, beskrev Happonen sin tävling per telefon från Polen.

Happonens hopp på 124 och 122 meter i besvärliga förhålland­en liknade det han brukar göra när han är i skick.

– Jag fick visst ut något av greppet jag haft i träningarn­a, av den där idén, sade Happonen i vars röst man kunde märka en slags lättnad.

Happonen var bara åtta poäng från prispallen. Är det snart dags för ännu bättre placeringa­r?

– Nå, kanske inte ännu. Jag skulle vara nöjd om jag behåller den här nivån.

Även Koivuranta hoppade hyfsat i Zakopane, han kom 13:e.

Kamil Stoch vann för andra året i rad inför en jublande hemmapubli­k tack vare täv- lingens snyggaste hopp på 135 meter.

Tysken Richard Freitag kom tvåa. Världscupl­edande Andreas Kofler slutade trea.

 ?? LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? BRA AVSTAMP. Janne Happonen hoppas att sjunde platsen i Zakopane ska vara starten på en lyckad vårsäsong.
LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N BRA AVSTAMP. Janne Happonen hoppas att sjunde platsen i Zakopane ska vara starten på en lyckad vårsäsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland